La aceeaşi adresă şi în aceeaşi oră! Acum patru ani au mai ars câteva maşini în blocul de pe str. Alecu Russo

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update)

Uniunea Avocaților din Republica Moldova exprimă îngrijorarea cu privire la atacul criminal comis în adresa unui avocat…

Publicată de Uniunea Avocatilor din Republica Moldova pe Luni, 31 iulie 2023

Proprietarii mașinilor arse azi-noapte în parcarea subterană a unui bloc cu 9 etaje de pe strada Alecu Russo, nr. 61/6, din capitală, cred că incendierea ar fi fost una intenţionată. Un scenariu asemănător a avut loc în mai 2019 și făptașul/făptașii nici până acum nu ar fi fost trași la răspundere, scrie realitatea.md.

Conform unei postări a Direcţiei Situaţii Excepţionale a MAI (în prezent numită IGSU) din 19.05.2019, pompierii au fost solicitați pentru a interveni la un incendiu ce s-a produs în interiorul parcării subterane a unui bloc de locuit de pe adresa Alecu Russo 61/6 din mun. Chișinău. Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 2:49. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de intervenție.

Un număr total de patru mașini au fost atunci cuprinse de flăcări, iar acestea au afectat alte trei autovehicule parcate în apropiere. Pompierii au localizat arderea către ora 3:33. În urma incendiului focul a distrus complet un Renault Kadjar, iar alte şase autoturisme au fost deteriorate parțial. Nimeni nu a avut de suferit dintre locatari.

În aceste circumstanţe, se bănuiește că are loc o continuă „răfuială banditească” cu un avocat care locuiește în blocul respectiv. Data trecută a ars mașina acestuia, însă de această dată a ars mașina soției sale. Anume de la aceasta s-au răspândit flăcările spre celelalte două, au declarat persoane sub protecţia anonimatului pentru realitatea.md

Nu este clar în baza la ce anume are loc această răfuială și cine-i autorul, dar se mai zvonește că a fost găsită o sticlă cu benzină, ce ar confirma că „incendierea a fost una intenționată”.

Parcarea subterană ar fi securizată. Sunt camere de supraveghere și nu ar putea intra oricine acolo, or făptașul/făptașii, dacă nu sunt din bloc, atunci cu siguranță sunt la curent cu proiectul spațiului.

Proprietarii mașinilor arse în totalitate sunt în lacrimi. Aceştia așteaptă versiunile oficiale ale autorităților.

Cmentariile sunt închise