Lamborghini înregistrează o cerere puternică pentru produsele sale

Șeful producătorului italian de supercaruri Automobili Lamborghini S.p.A., Stephan Winkelmann, a declarat că anul 2021 va fi unul de succes extraordinar pentru companie. Comenzile procesate ocupă deja de acum practic tot programul de lucru până la sfârșitul anului!

În Europa și SUA, cererea amânată pentru produsele sale s-a declanșat simultan, pe măsură ce restricțiile anti-COVID se elimină treptat pe ambele continente.

Până în octombrie, uzina Lamborghini din Sant’Agata Bolognese va funcționa doar pentru a pregăti comenzile deja acceptate, a spus Stephan Winkelmann într-un interviu acordat la Salonul Auto Milan Monza (10-13 iunie).

Chiar și 2020 Lamborghini l-a finisat cu un rezultat excelent, în ciuda turbulențelor globale: “În pofida opririi producției timp de două luni din cauza pandemiei, anul 2020 a devenit al doilea cel mai mare an de vânzări din istoria mărcii”.

Pentru primul trimestru al anului 2021, livrările Lamborghini au crescut cu aproape 25% și au stabilit un nou record. Compania a vândut 1.382 de exemplare Urus, 753 de coupeuri Huracan și 287 unităţi de Aventador. Cea mai mare creștere a cererii a fost înregistrată în SUA, China și Germania.

În timp ce cumpărătorii continuă să prindă mașini performante precum Aventador, Lamborghini se angajează în tranziția către electrificarea gamei sale. Marca va cheltui o sumă record de 1.5 miliarde de euro pentru ca fiecare model din gamă să aibă până în 2024 o versiune hibridă. După 2025 marca intenționează să-şi lanseze primul supercar electric din istorie.

În context, Winkelmann a mai reiterat că marca italiană nu este de vânzare, în urma unor informaţii apărute în presă luna trecută, precum că grupul VW a primit o ofertă de vânzare a brandului de la grupul investiţional Quantum Group AG, pentru suma de 7.5 miliarde de euro. Nu există planuri actuale de vânzare a Lamborghini, a spus el, notând doar că veniturile au crescut cu 5.4 %, până la 509 milioane de euro, în primul trimestru al lui 2021.

Cmentariile sunt închise