Lamborghini Squadra Corse îl anunță pe Romain Grosjean drept pilot din fabrică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lamborghini Squadra Corse este încântată să anunțe sosirea lui Romain Grosjean în calitate de pilot oficial din fabrică al Lamborghini începând cu 2023. Fostul pilot de Formula 1 va juca, de asemenea, un rol cheie în dezvoltarea proiectului Lamborghini LMDh, care va debuta în 2024.

Pilotul elvețiano-francez, care și-a petrecut ultimele două sezoane concurând în seria IndyCar, își va face debutul în cursa de 24 de ore de la Daytona (ianuarie 2023) la bordul unui Lamborghini Huracán GT3 EVO2, al echipei Iron Lynx, alături de colegii Andrea Caldarelli și Mirko Bortolotti. Grosjean va participa și la alte evenimente de anduranță pe parcursul sezonului 2023, un program complet urmând a fi anunțat în timp util.

Pe lângă programul său GT3 de anul viitor, Grosjean se va alătura lui Caldarelli și Bortolotti în calitate de pilot de teste pentru mașina LMDh, cu care Lamborghini va concura în Campionatul Mondial de Anduranţă FIA WEC şi în IMSA WeatherTech Sports Car Championship, din 2024.

Născut la Geneva, dar concurând sub o licență franceză, Grosjean a petrecut nouă sezoane în Formula 1 și a înregistrat 10 podiumuri. El a concurat pentru Renault, Lotus și Haas înainte de a trece la IndyCar Series în SUA în 2021.

Iron Lynx, care este deținută de compania elvețiană DC Racing Solutions Ltd, va fi echipa parteneră a mărcii auto italiene în FIA WEC şi IMSA. Iron Lynx și Lamborghini vor lucra, de asemenea, în strânsă colaborare cu PREMA Engineering, care își va folosi experiența câștigătoare de campionate de 30 de ani.

Maşina care se pregăteşte va putea participa în clasele Hypercar şi GTP, din WEC şi IMSA respectiv. În conformitate cu regulile, va dispune de o unitate de propulsie hibridă care va combina un V8 twin-turbo (cu unghi V de 90 de grade) dezvoltat de Squadra Corse și un sistem de recuperare a energiei cu sursă unică. În total se vor genera 680 CP.

Componentele majore ERS incluse în kitul standard omologat LMDh acoperă mai multe zone, în timp ce motorul electric (MGU) a fost dezvoltat de Bosch Motorsport. Soluţiile de management și stocare a energiei sunt furnizate de Williams Advanced Engineering, în timp ce cutia de viteze hibridă P1359 cu șapte trepte este dezvoltată de Xtrac.

Mașina va putea atinge o viteză maximă de 340 km/h și va cântări 1.030 kg fără combustibil și șofer, conform reglementărilor. În ceea ce privește dimensiunile, va avea o lățime maximă de 2.000 mm și o lungime de 5.100 mm. Ampatamentul va fi de 3.148 mm, iar greutatea minimă a motorului este de 180 kg.

Baza maşinii (coloana vertebrală) este proiectată împreună cu Ligier Automotive, iar elementele din fibră de carbon sunt produse în Italia de HP Composites, partener pe termen lung al Squadra Corse în platformele GT3 și Super Trofeo. Decizia de a face echipă cu Ligier Automotive îi permite Lamborghini Squadra Corse să intre în clasa de top a curselor de anduranță cu un furnizor de șasiu consacrat. În plus, structura competentă și flexibilă a companiei a făcut din parteneriat o alegere logică pentru proiectul LMDh.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/