Lege adoptată în Letonia: Maşinile şoferilor beţi se confiscă şi se trimit în Ucraina

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Joi, 16 februarie, Seimul leton (parlamentul local) a adoptat în lectură finală amendamente la legea privind sprijinul populației civile din Ucraina, care prevăd şi posibilitatea transferului gratuit al vehiculelor înmatriculate în Letonia în proprietatea guvernului ucrainean pentru a sprijini societatea ucraineană.

„În prezent, putem realiza vehiculele confiscate de la şoferi prinşi în stare de ebrietate prin vânzarea acestora, predarea lor spre prelucrare sau dezmembrarea lor pentru piese de schimb, dar vedem că în condițiile actuale ar fi un sprijin util pentru poporul Ucrainei”, a spus președintele Comisiei Apărare, Afaceri Interne și Prevenirea Corupției, Raimonds Bergmanis, responsabil cu promovarea proiectului de lege.

Se prevede ca decizia privind transferul vehiculelor în fiecare caz concret să fie luată de către Cabinetul de Miniștri în conformitate cu regulamentul privind procedura de transfer gratuit al bunurilor mobile de stat în proprietatea guvernelor străine și a organizațiilor internaționale.

Procesul de transfer de vehicule este planificat a fi organizat printr-o organizație care cooperează cu guvernul Ucrainei și a primit solicitări specifice de asistență, se mai arată în nota informativă a legii.

După cum s-a raportat anterior, coaliția a ajuns la un acord conform căruia mașinile confiscate de la şoferi prinși în stare de ebrietate pot fi donate pentru nevoile armatei ucrainene, a declarat luni prim-ministrul Krisjanis Karins, după o întâlnire a partidelor care formează guvernul. Propunerea a fost inițiată de Ministerul Finanțelor, a menționat premierul.

Legea privind confiscarea automobilelor de la șoferii beți a fost adoptată în Letonia anul trecut. Mașina este luată în cazul în care se constată că șoferul are mai mult de 1.5 ppm de alcool sau urme de droguri în sânge, precum și dacă a refuzat testul pentru alcool și droguri. 

Cmentariile sunt închise