Lexus NX – primul automobil din lume cu roţi din gheaţă (video)

Compania Lexus a prezentat un crossover unic, de model NX, a cărui roţi sunt făcute complet din gheaţă. Niponii se laudă că acest tot-teren este primul automobil funcţional, care, în locul tradiţionalelor jante din aluminiu şi a cauciucului foloseşte apa îngheţată.

Lexus-NX-Ice-Wheels-1

Proiectarea acestor roţi a durat trei luni de zile, în tot acest timp specialiştii punându-şi întrebarea: cum ar putea acestea ţine o greutate de 2.2 tone? Realizatorii acestui experiment au avut nevoie de modelare la calculator şi o scanare laser.

De la teorie s-a ajuns la practică, iar lucrul manual li s-a încredinţat câtorva sculptori profesionişti de la compania britanică Hamilton Ice Sculptors. Fiecăruia din cei patru muncitori i-a trebuit 36 de ore pentru a tăia roţile şi pentru a instala lumini LED în interiorul acestora.

Tot-terenul cu roţi de gheaţă a fost ţinut într-o cameră frigorifică, timp de cinci zile, la o temperatură de minus 30 de grade, înainte ca să fie condus pe una din străzile Londrei.

Lexus-NX-Ice-Wheels-3

Lexus-NX-Ice-Wheels-2

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/