Lista piloţilor de Formula 1 pentru 2022 este completă! În campionat intră primul chinez

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Antonio Giovinazzi îşi va încerca puterile în Formula E!


Noutăți de ultimă oră din Formula 1. Alfa Romeo Racing ORLEN a anunţat astăzi că pilotul Antonio Giovinazzi părăsește echipa după trei sezoane petrecute împreună!

Pilotul născut în Martina Franca, primul italian care a concurat într-un sezon complet de F1 din 2011, când s-a aliniat pentru echipa de pe grilă, din Melbourne în 2019, a participat până acum la 59 de curse cu echipa elvețiană – inclusiv în două pentru Sauber în 2017, când a debutat în locul lui Pascal Wehrlein care suferise un accident.

Cel mai bun rezultat al său a fost locul cinci în Marele Premiu al Braziliei din 2019.

Într-un comunicat de presă lansat de echipa de Formula 1 se menţionează că Giovinazzi va începe un nou capitol al carierei sale, însă nu se menţionează exact despre ce este vorba.

Imediat după acest anunţ a fost făcut un altul! Colegul lui Valtteri Bottas la Alfa Romeo Racing ORLEN va fi Guanyu Zhou, după ce şi Kimi Raikkonen a dezvăluit în septembrie că se retrage din F1. Guanyu Zhou devine primul pilot de origine chineză care va participa în Formula 1, fiind un câștigător a mai multor curse în campionatul FIA F2!

După ce a avut succes la toate nivelurile de curse în cariera sa, Zhou, în vârstă de 22 de ani, a fost de ceva timp pe radarul celor mai multe echipe de F1. El a terminat pe locul al doilea în F4 italian în 2015, înainte de a acumula victorii în curse în Euro F3 și F2, seria alimentară a Formulei 1. 

În prezent se află pe locul doi în clasamentul Formula 2 și este gata să lanseze o provocare pentru titlu în ultimele două evenimente ale sezonului din Arabia Saudită și Abu Dhabi.

Încă o veste în contextul noutăţilor din Formula 1 ar fi că actualul lider din Formula 2, australianul Oscar Piastri în vârstă de 20 de ani, a fost ales pilot de rezervă al echipei Alpine F1 pentru sezonul din 2022!

Aşadar, lista piloţilor care vor concura de partea celor 10 echipe în sezonul din 2022 este acum completă!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/