Mai sunt şanse pentru altele până la sfârşit de an? Ediţia din 2020 a Salonului Auto de la Detroit, anulată

Detroit Auto Show (NAIAS), ediţia din 2020, nu va fi organizat, responsabilii invocând drept motiv evident consecinţele pandemiei globale de coronavirus. În același timp, Centrul Expozițional Cobo, unde se desfășoară de obicei expoziția auto, va fi transformat în scurt timp într-un spital temporar.

De remarcat faptul că Salonul Auto nu este doar amânat, ci complet anulat pentru acest an. Următorul va avea loc abia în iunie 2021 dacă vom ajunge cu bine.

FOTO: freep.com

Aflaţi că North American International Auto Show nu mai are loc ca de obicei, în luna ianuarie a fiecărui an. Aşa s-a întâmplat de peste 30 de ani, din 1989, dar s-a decis mutarea acestuia pentru luna iunie, începând cu 2020. Motivul constă în creșterea concurenței cu expoziţia de consumabile electronice CES, care are loc în Las Vegas, la fel la început de an. Evenimentul atrage din ce în ce mai multă atenție atât din partea vizitatorilor, cât și din partea companiilor auto.

Anularea NAIAS a fost deja susținută de unii producători auto. “Suntem pe deplin de acord cu organizatorii NAIAS în amânarea event-ului. Sănătatea și siguranța comunității noastre și a celor care lucrează în întreaga industrie sunt o prioritate de top”, a declarat Ford Motor într-o declarație, de exemplu.

Statul Michigan, care este casa Salonului Auto de la Detroit, a fost grav afectat de coronavirus. Acesta a înregistrat deja 4.650 de cazuri de infecție și 111 decese. Cifrele îl poziţionează pe locul trei din toate cele 50 de state ale Americii.

Detroit Auto Show nu a fost prima expoziţie auto anulată din cauza pandemiei. Anterior, o decizie similară a fost luată în legătură cu Salonul Auto de la Geneva (la care urma să mergem). În plus, expoziția internațională de la Beijing, care urma să aibă loc la sfârșitul lunii aprilie, a fost amânată pe un termen nedeterminat.

Cel mai mare Salon Auto Internaţional european rămas programat pentru acest an, despre a cărui soartă încă nu s-a decis nimic deocamdată, rămâne cel de la Paris din toamnă. Sub semnul întrebării este şi ediţia Salonului Auto de la Los Angeles, organizat tradiţional în luna noiembrie.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise