Markus Duesmann, şeful Audi, despre viitorul maşinilor electrice: “Nu vor avea baterii mari”

Actualul șef al Audi, Markus Duesmann, a declarat că, în viitor, producătorii auto vor renunța la ideea de a furniza vehicule electrice cu baterii de capacitate mare!

Într-un interviu pentru Roadshow, managerul a spus că acest concept își va pierde sensul odată cu dezvoltarea sistemelor de încărcare rapidă și prin schimbarea mentalității proprietarilor de mașini.

Duesmann consideră că vehiculele electrice ar trebui să fie mai degrabă echipate cu baterii cu o autonomie mai mică decât să se cheltuiască milioane pe baterii din ce în ce mai mari. Acum, această tendință este cu siguranță prezentă pe piață, dar în viitor, odată cu dezvoltarea ideii de mobilitate electrică, ar trebui să devină neant.

Reducerea dimensiunii bateriei unui electromobil ar putea fi compensată de dezvoltarea infrastructurii și de sisteme de încărcare mai rapide pentru a reduce timpul de așteptare. Respectiv, cu cât mai multe vor fi, la distanţe scurte una faţă de alta, autonomia nu ar mai trebui să fie o problemă sau o piedică în a cumpăra un EV.

În plus, consumatorii vor trebui pur și simplu să se adapteze noii paradigme și să se obișnuiască cu nevoia de a încărca vehiculele electrice mai des decât ar face-o în cazul maşinilor alimentate în benzinării.

 “Astăzi te duci la benzinărie și îți iei combustibilul și este foarte natural cum îți obții energia pentru a conduce. Cu mașinile electrice nu este atât de natural, trebuie să-ți reglezi puțin comportamentul. Dar odată ce te-ai obișnuit cu asta, eu cred că dimensiunile bateriilor vor scădea, deoarece fac mașinile inutil de grele și inutil de scumpe. Și inutil de mari.

Markus Duesmann vede doar avantaje în reducerea dimensiunii bateriilor. Fiind mai mici vor permite de construit mașini mai compacte – iar acest lucru, la rândul său, le va face mai ușoare, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra autonomiei. Respectiv, cu cât bateria este mai mică şi mai uşor de produs, cu atât preţurile finale ale maşinilor electrice vor scădea.

În 2020 Audi a vândut cu 80% mai multe electromobile decât în 2019. Iar acum câteva zile a prezentat un nou electromobil – noul e-tron GT quattro, dar şi versiunea sa RS, care oferă autonomii maxime de 487 şi 472 de km respectiv.

“Împărtășim componente cu Porsche Taycan, nu este o surpriză, dar i-am făcut un design separat, exterior, interior, suspensie, direcție, roți și comportamentul la volan. Oferim şi un pic mai mult confort – un beneficiu la conducerea pe distanțe lungi”, a mai spus Duesmann în privinţa noutăţii în cadrul interviului.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/