Maşinile Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova vor fi şi de culoare albă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cabinetul de miniștri de la Chişinău a aprobat astăzi o Hotărâre privind modificarea anexelor nr. 1 și nr. 3 la Regulamentul privind cerințele generale de echipare a autovehiculelor cu regim prioritar de circulație și a autovehiculelor speciale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 500/2018.

Până astăzi, Poliția de Frontieră era obligată să doteze autovehiculele speciale din dotare cu schemele coloro-grafice, exclusiv de culoare albastră.

Concomitent, Poliția de Frontieră are în gestiune, în așteptarea utilizării, peste 100 de autovehicule de culoare albă, majoritatea fiind obținute din donații sau procurate din finanțare externă, revopsirea cărora presupune efort logistic și cheltuieli suplimentare, nefiind oportună.

În context, precum piața internațională automobilistică indică că mijloacele de transport de culoare albă sunt mai accesibile la preț, completarea listei culorilor de bază a autovehiculelor IGPF, prin oferirea posibilității de a utiliza cât culoarea albastră, atât și culoarea albă, reprezintă o soluție cost-eficientă de viitor.

Amintim că în Republica Moldova, echipajele mobile ale Poliţiei de Frontieră au dreptul să oprească în trafic automobilişti (în zonele de frontieră), similar cum procedează echipajele INSP, pentru verificarea actelor, de exemplu. În afara zonelor de frontieră pot la fel trage conducători auto pe dreapta, însă doar în caz de operațiuni comune cu alte autorități. De asemenea, pot fi implicate pe întreg teritoriul ţării în urmăriri şi reţineri, dacă există un ordin în acest sens.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/