(foto) MEI: Informații privind starea drumurilor naționale. Traseele pe care există gheţus

În contextul avertizării meteo de Cod Galben de ninsori pentru ziua 10 și 11 ianuarie, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Începând cu seara zilei ieri, întreprinderile specializate din teritoriu au demarat lucrări de deszăpezire şi combatere a lunecușului pe drumurile publice.

Pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. În procesul tehnologic au fost antrenate – 156 utilaje speciale, 987.2 tone de material antiderapant și 132 muncitori rutieri.

Vezi şi: Situaţia din Chişinău în contextul înrăutățirii vremii. Ce le recomandă Primăria şoferilor

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, la moment, circulația rutieră pe drumurile naționale este satisfăcătoare, pe unele trasee este ghețuș, printre care:

  • Chişinău-Ungheni-Sculeni,
  • Chişinău-Leuşeni,
  • Chişinău-Bender,
  • Anenii Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă-Palanca,
  • Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Comrat-Vulcăneşti – Giurgiuleşti,
  • Hînceşti-Leova-Cahul,
  • Rezina-Orhei,
  • Otaci-Edineţ,
  • Bălţi-Sărăteni.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Vezi şi: (foto) Cum se circulă pe teritoriul țării! Informaţiile oferite de poliţia de patrulare şi drumari

Pentru mai multe informații despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop 24/24 la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177, dedicate informării cetățenilor.

Totodată, menţionăm că pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Iată starea drumurilor, la ora 12:00, văzută prin cele câteva zeci de camere ale ASD:

Cmentariile sunt închise