Ministrul Infrastructurii: „După 48 de ore, toate drumurile sunt deblocate”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În ultimele 24 de ore angajații IGSU au deblocat și tractat alte 169 de mijloace de transport, dar și 7 ambulanțe rămase împotmolite în urma condițiilor meteo nefavorabile. În lucrările de deblocare au intervenit 135 de salvatori și pompieri, alături de 36 de unități de tehnică.

Misiunile de tractare și deblocare au avut loc pe drumurile din raioanele Taraclia, Anenii Noi, Orhei, Dubăsari, Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia, Rezina și UTA Găgăuzia. Totodată în raioanele Criuleni și Dubăsari, două femei însărcinate au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a ajunge în instituțiile medicale.

Conform informației oferite de distribuitorii de energie electrică în dimineața zilei de 28 noiembrie mai rămân parțial deconectate de la curentul electric 19 localități din 5 raioane. De către reprezentanții rețelelor electrice se întreprind măsuri de reconectare.

Iar conform informației Administrației de Stat a Drumurilor la lucrările de curățire a zăpezii de pe partea carosabilă și împrăștierea materialului antiderapant, au fost implicate 261 de unități de tehnică și 499 de angajați, fiind împrăștiate 1.935 tone de material antiderapant. La moment pe traseele din țară se circulă în condiții de iarnă.

IGSU continuă să monitorizeze situația în țara în urma ninsorilor abundente. În acest context salvatorii repetat îndemnă cetățenii să evite deplasare pe drumuri încă necurățate. Autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare. În caz de deplasare urgentă, conducătorii auto trebuie să fie prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri, dar și să țină bateria telefonului încărcată.

Între timp, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a dat asigurări că toate drumurile din țară care au fost înzăpezite sunt deja deblocate.

🙏 Timp de peste 48 de ore, non-stop, mii de oameni, drumari, salvatori, polițiști, voluntari, agricultori, companii…

Publicată de Andrei Spînu pe Luni, 27 noiembrie 2023

Cmentariile sunt închise