(video) Model surpriză de la Renault. Noul Symbioz se prezintă în această primăvară

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vă mai amintiți de conceptul Renault SYMBIOZ? Cel care a fost arătat în 2017 la Salonul Auto de la Frankfurt, iar peste câteva luni am văzut prototipul său funcțional cu aceeași denumire?

Păi iată că producătorul francez s-a decis într-un final să lanseze o mașină de producție pe baza lui. Și aceasta este gata!

Renault spune că noul model Symbioz va fi un SUV de familie compact din segmentul C, cu o lungime de doar 4.41 metri. Denumirea îi reflectă noul limbaj de design. Și mai promite să combine plăcerea de a conduce cu spațiul interior și eficiența energetică.

Pentru comparație, noile Megane, Scenic, Austral și Arkana măsoară în lungime 4.2, 4.47, 4.51 și 4.56 metri respectiv.

Interiorul îi este conceput pentru a satisface toată familia, cu spațiu generos și capacitate de încărcare. De asemenea, va oferi cele mai bune tehnologii Renault, inclusiv acoperișul panoramic din sticlă Solarbay de nouă generație (bazat pe tehnologia PDLC și care devine opac fără jaluzele).

Motorul E-Tech full hybrid de 145 CP promite un consum redus pe acest vehicul cu o greutate sub 1.5 tone.

Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz
Renault Symbioz

Până la momentul dezvăluirii, într-o anumită zi din primăvara anului curent, Sylvia Dos Santos, șefa Naming Strategy la Renault, ne spune câteva ceva despre denumirea aleasă. Aceasta sună ca „symbiose” în franceză, fiind derivată din grecescul antic „symbiosis”. Adică „a trăi împreună” – o valoare adânc înrădăcinată în ADN-ul Renault, cu sloganul „mașini pentru viață”.

Este un cuvânt care este similar în multe limbi: „symbiosis” în engleză, „simbiose” în spaniolă și „simbiosi” în italiană, ceea ce face ca numele Symbioz să fie ușor de înțeles de către un public larg.

„Pentru această nouă mașină compactă de familie, ne-am dorit un nume cu semnificație umană, care să exprimă legătura strânsă dintre o familie și mașina lor. Numele Symbioz ilustrează perfect viața cu vehiculul nostru, un loc în care pasagerii sunt la fel cu vehiculul lor și cu mediul înconjurător.”

Cmentariile sunt închise