Model Y de la Tesla conduce pentru prima dată pe piața europeană de mașini noi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În septembrie, piața europeană de mașini noi a cunoscut o creștere pentru a doua lună consecutivă, după cea cu 3.5% înregistrată în august. Numărul de vehicule înmatriculate a ajuns la 1.038.481, în creștere de la 965.595 în septembrie 2021 (+7.5%).

Volumul a rămas stabil în trimestrul al treilea din 2022, comparativ cu aceeași perioadă din 2021 (2.65 milioane de unități), dar cu toate acestea a fost considerabil mai mic decât în trimestrul III din 2020 și 2019, când s-au înregistrat 3.44 și, respectiv, 3.66 milioane de unități.

Felipe Munoz, Global Analyst la JATO Dynamics, a comentat: „Piața a pierdut un milion de unități per trimestru în ultimii trei ani. Deși este o catastrofă în ceea ce privește volumul în raport cu capacitatea de producție, majoritatea OEM-urilor s-au adaptat acum în mod corespunzător la această nouă realitate”.

Până în prezent, volumul a scăzut cu aproape 10%, până la 8.182.818 unități, în timp ce înmatriculările au fost cu 3.6% mai mici decât în ​​ianuarie-septembrie 2020 și cu 32% mai mici decât cele 12 milioane de unități înregistrate în primele 9 luni ale lui 2019.

După o perioadă de creștere lentă, cererea de mașini pur electrice (BEV) a crescut semnificativ în septembrie, cu 160.869 de unități înmatriculate. Volumul a crescut cu 15%, reprezentând 15.6% din totalul înregistrărilor – a doua cea mai mare cotă lunară de piață după decembrie 2021!

În timp ce Norvegia și Italia au înregistrat scăderi de 17% și 42%, cele mai mari piețe din Europa au continuat să arate rezultate pozitive. Germania a fost lider, reprezentând 27% din cererea totală europeană – o creștere a volumului de 29%. Marea Britanie a urmat cu volumul în creștere cu 16% și o cotă de piață de 24%. Pe locul trei s-a situat Franța cu 14% din piață și o creștere a volumului de 32%. În septembrie, aceste trei piețe combinate au totalizat 60% din cererea europeană de electromobile.

Tot în septembrie, Tesla a avut rezultate deosebit de bune – o tendință pe care am observat-o în ultima lună a fiecărui trimestru – reprezentând puțin peste unul din patru electromobile înregistrate în Europa. Cu Model Y produs în Germania, Tesla a reușit să compenseze scăderea de 50% înregistrată de Model 3. Sedanul de dimensiuni medii a continuat să se lupte, mai ales din cauza lipsei de stocuri provenite din China și a popularității tot mai mari a crossoverului. Comparativ cu trimestrul III din 2021, Tesla a înregistrat o creștere a volumului de 17%, aproape dublu față de trimestrul III din 2020 și cu 77% mai mare decât perioada similară din 2019.

Excluzând Tesla, MG s-a numărat printre primele 10 mărci cu cel mai mare procent de maşini electrice, ca parte din totalul înregistrărilor, cu 42%. Pe locul doi, Renault a urmat cu 18%.

Apropo, şi volumul vehiculelor plug-in hybrid (PHEV) a crescut cu 7% față de septembrie 2021, cu 87.712 unități înmatriculate.

După cum am văzut atât în ​​China, cât și în SUA, Tesla Model Y depășește acum Model 3 în Europa – cel mai bine vândut electromobil din lume în 2021. Cu 29.367 de unități înregistrate, în creștere cu 227%, Model Y a reprezentat aproape 3 din 100 de mașini noi înmatriculate în Europa luna trecută, marcând pentru prima dată când SUV-ul compact se află în fruntea clasamentului european! 

În Germania, Model Y s-a vândut mai bine decât Volkswagen Golf pentru a conduce clasamentul general, iar dintre cele 27 de piețe, a fost cel mai bine vândut electromobil în alte 14.

Pe locul doi s-a clasat Peugeot 208, în timp ce alți performeri puternici includ Skoda Octavia, Volkswagen T-Roc și Nissan Qashqai, care au reintrat în top 10.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi o prezicere legată de Model Y:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/