Moldova: Benzina 95 se ieftinește cu alţi 34 de bani şi în curând preţul îi va fi similar cu al motorinei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Principalele produse petroliere comercializate în staţiile din Republica Moldova continuă să se ieftinească, cel puţin şi la începutul săptămânii curente. Preţul benzinei 95 se micșorează cu alţi 34 de bani şi un litru va costa în ziua de marţi nu mai mult decât 28.69 lei. Un litru de motorină standard va costa fix şi maximum 28 de lei.

Din câte puteţi observa, dacă ritmul şi media reducerilor se va menţine, peste câteva zile benzina 95 va ajunge să coste mai puţin decât motorina!

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/