Moldova: Electricitatea a trecut de 10 lei/kW în stațiile publice! Nici o rețea nu a anunțat public scumpirile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Două rețele publice de alimentare cu energie electrică a mașinilor au crescut în aceste zile prețurile în stații. Era de așteptat ca acest lucru să se întâmple din moment ce, începând cu 1 noiembrie, au fost aprobate prețurile noi pentru energia electrică în R. Moldova, doar că nimeni nu știa cât de mult vor crește acestea într-un final.

FOTO: autoblog.md

Trebuie să menționăm că, în ciuda că suntem utilizatori activi ai ambelor rețele, atât EcoFactor, cât și EV Point, asta însemnând că avem aplicațiile celor două, niciuna din aceste rețele nu a dat vreun mesaj care să anunțe creșterea prețurilor şi viitoarele tarife. Dacă nu am fi deschis special ca să verificăm prețurile, probabil aflam deja la stații, ceea ce ar fi fost neplăcut.

Am căutat și pe paginile lor de Facebook informatii cu privire la acest subiect, dar fără succes și aici, fără vreo notificare despre creșterea prețurilor.

Să vedem deci care sunt ele:

Ca de obicei, EV Point este și cea mai scumpă dintre cele două. Prețul unui kilowatt la stațiile sale fast charge ajunge la 10.68 lei/kW și la 8.64 lei/kW pentru stațiile de 22 kW.

EcoFactor a anunțat prețuri ceva mai mici. Costul unui kilowatt la stațiile de peste 50 kW ajunge la 9.19 lei/kW, în timp ce prețul unui kilowatt la stația cu o putere de 22 kW ajunge la 7.99 lei.

Noile prețuri în stațiile EcoFactor

Amintim că anterior ultima modificare a costului energiei pentru electromobile s-a făcut acum aproximativ o lună în urmă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/