Moldova închide două puncte de trecere cu România și Ucraina. Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale

Comisia pentru Situații Excepționale a luat în această seară mai multe decizii care vor fi aplicate de către autorități în zilele următoare! Una dintre ele ține de două puncte de trecere terestră care se situează la hotar cu România şi Ucraina, care urmează a fi închise din data de 29 martie 2020 pentru un termen nedeterminat.

poză simbol

Este vorba despre două puncte de trecere a frontierei și anume Costești – Stânca la frontieră cu România și Briceni – Rosoșani la frontieră cu Ucraina. De asemenea Comisia pentru Situații Excepţionale a aprobat și alte măsuri ce au prevenirea răspândirii virusului COVID19:

Persoanele ce ies din casă vor trebui să poarte obligatoriu un act de identitate. Măsura intră în vigoare de mâine, 27 martie 2020.

De asemenea:

  • Din 27 martie se interzice aflarea pe străzi în grupuri mai mari de 3 persoane.
  • Săptămâna viitoare se declară liberă cu excepția instituțiilor medico-sanitare, apărare, ordine publică și SIS. Recuperarea se va face ulterior în funcție de deciziile Guvernului.
  • Săptămâna viitoare începe achitarea pensiilor, iar autoritățile competente Ministerul Finanțelor, Casa de Asigurări Sociale, Banca Națională, Poșta, etc. vor delega doar personalul necesar.
  • Același regim de lucru pentru sectorul privat se păstrează și pentru perioada următoare.
  • Se instituie regim special de lucru și remunerare în unitățile bugetare cu păstrarea salariului integral.
  • Actele permisive eliberate de Autoritatea Aeronautică Civilă și ANTA care expiră zilele acestea, se prelungesc automat cu 60 de zile.
  • Partidele pot dona alocațiile pe care le primesc de la Buget. Comisia a aprobat derogarea de la legea partidelor politice care nu permitea asta.
  • Semnăturile electronice care expiră în această perioadă se prelungesc automat.
  • Notarii, avocații și executorii judecătorești vor fi obligați să presteze servicii pe această perioadă. Altfel, riscă sancțiuni.
  • Mai multă autonomie autorităților publice de nivelul 1 și 2 care să poate institui de sine stătător regim de carantină, urmând doar să informeze Comisia Situații Excepționale.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/