Moldova: Numărul șoferilor prinși în weekend conducând mașini fără a fi supuse reviziei tehnice și fără poliță RCA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nu prea se verifică acest aspect, ori șoferii sunt prinși în funcție de perioadă/sezon? Cea mai recentă statistică de weekend publicată de Inspectoratul General al Poliției include un tip de încălcare despre care tot mai rar se spune în aceste rapoarte – nereguli privind revizia tehnică sau polița de asigurare obligatorie.

Cercetând canalele de informare, prin care sunt date publicității aceste informații, se poate observa că în 2022 s-a pomenit despre această încălcare în aproximativ 10 mini statistici, în 2023 de doar două ori, iar sinteza de astăzi este prima din 2024 cu o mențiune separată la acest capitol.

Curios este astfel să vedem câți ”colegi” responsabili din trafic se deplasează având probleme fie cu actele, fie cu vehiculele, în sezonul rece în care sunt mai expuși pericolelor. Dar în realitate câți ar fi oare?

Peste 3.200 de șoferi au comis încălcări în traficul rutier în weekend:

  • 34 de conducători auto au fost depistați conducând mijlocul de transport în stare de ebrietate, 20 fiind în stare avansată;
  • 1.625 au încălcat regimul de viteză;
  • 631 nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate și semnalele de interzicere a semafoarelor;
  • 115 conduceau autovehiculul fără a avea cuplată centura de siguranță;
  • 520 au oprit unitatea de transport în locuri interzise;
  • 209 conduceau mașinile fără a fi supuse reviziei tehnice anuale și în lipsa poliței de asigurare de răspundere civilă auto;
  • 72 nu au acordat prioritate legală pietonilor.

În această perioadă, inspectorii de patrulare au mai intervenit în 280 de cazuri prin apeluri parvenite la numărul unic 112.

Cmentariile sunt închise