Moldova: S-a descoperit un grup de Telegram în care polițiști discută despre vânători de șoferi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Republica Moldova s-a descoperit un grup de Telegram în care se discută cum să fie vânați anumiți șoferi. Membri ai acestui grup sunt polițiști, inclusiv din cei ce participă în patrulare pe drumuri naționale, scrie telegraph.md

Grup de Telegram al polițiștilor

Conform denunțului, un membru al grupului de Telegram a dezvăluit că aceștia postează fotografii ale mașinilor și ale șoferilor acestora, împreună cu detalii de identificare și alte informații personale. Și interesant este că la o anumită comandă se solicită urmărirea și oprirea acestora de fiecare dată când sunt văzuți.

Mai grav, membrii grupului par să aibă intenția de a provoca conflicte cu șoferii vizați. Asta pentru a avea un motiv de a-i reține și investiga sub acuzații de huliganism sau alte infracțiuni.

În conversațiile lor, polițiștii folosesc un limbaj vulgar și încurajează violența fizică și morală împotriva cetățenilor.

„Este anchetă și la noi și la SPIA. Pentru comunicare internă noi nu utilizăm Telegramul, posibil un grup restrâns. Persoana care a scris plângerea este cea care cu prietenul său (student la academie) l-au agresat pe angajatul nostru în timpul prelevării probelor de sânge”, a comunicat Diana Fetco, ofițerul de presă al IGP.

Toate aceste informații sunt deja cunoscute de președintele țării, conducerea MAI, inclusiv de Parlament, Guvern, Avocatul Poporului, SPIA și alte organizații relevante.

Atenție, limbaj licențios!

Vezi și: (video) Schemă deconspirată peste Prut! S-au pomenit în aceasta și șoferi moldoveni care părăseau vama Albița

Cmentariile sunt închise