Nissan va exporta pe pieţele mondiale EV-urile dezvoltate în China și a confirmat trei modele Made in EU

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Duminică, Nissan Motor a anunţat că va vinde pe plan mondial vehicule electrice (EV) dezvoltate în China, după ce a încheiat un acord cu Universitatea Tsinghua pentru a-şi asigura resurse locale în vederea accelerării cercetării şi dezvoltării în domeniul electrificării.

Producătorul auto nipon ia în considerare exportarea actualei game de autovehicule cu motoare pe combustie şi a viitoarelor modele complete electrice şi PHEV produse şi dezvoltate în China pe pieţele externe, a afirmat Masashi Matsuyama, vicepreşedintele Nissan Motor şi şeful subsidiarei Nissan din China. Acesta a explicat că Nissan este interesat de aceleaşi pieţe ca şi rivalii din China, cum ar fi BYD.

Compania se alătură astfel producătorilor auto străini, inclusiv Tesla, BMW şi Ford, care îşi majorează exporturile de vehicule fabricate în China, profitând de costurile de producţie mai scăzute din statul asiatic şi de majorarea capacităţii de utilizare a fabricilor lor.

China, cea mai mare piaţă auto din lume, a fost responsabilă pentru doar o cincime din vânzările globale ale Nissan, de aproximativ 2.8 milioane de vehicule în primele zece luni din 2023, în scădere faţă de perioada similară din 2022.

Nissan va înfiinţa anul viitor un centru comun de cercetare cu Universitatea chineză de top Tsinghua, unde se va concentra pe cercetarea şi dezvoltarea în domeniul electrificării, inclusiv infrastructura pentru încărcarea EV şi reciclarea bateriilor.

Nissan vrea să dezvolte până în 2026 zece noi vehicule electrice în China, patru sub propria marcă şi şase cu partenerii din China.

Partenerul de alianţă al Renault a mai anunţat la sfârșit de noiembrie retehnologizarea fabricii sale din Marea Britanie pentru a produce versiunile electrice pentru două din cele mai bine vândute vehicule ale sale, Qashqai și Juke, pe lângă o nouă generație LEAF!

Cmentariile sunt închise