Noua generație Apple CarPlay vine pe mașini din 2024 într-un format diferit. Primele mărci care vor adopta interfața

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua generație foarte așteptată de Apple CarPlay urmează să își facă debutul în modelele viitoare de la prestigioșii producători de mașini Aston Martin și Porsche. Gigantul tehnologic a confirmat că atât Aston Martin, cât și Porsche vor fi printre primii care vor adopta noul sistem, care promite o experiență de oglindire a smartphone-urilor mai captivantă și mai avansată.

Deși detaliile specifice despre noile funcții ale noului Apple CarPlay nu au fost dezvăluite pe deplin, Apple a oferit un preview, prin niște randări cu versiunea de test, a ceea la ce se pot aștepta utilizatorii.

Aston Martin a confirmat că viitorul său sistem de infotainment, care urmează să fie lansat în 2024, va fi compatibil cu cea mai recentă versiune a interfeței Apple CarPlay. Noile DB12 și DB12 Volante vor fi primele modele care îl vor primi printr-un update de software. Și interfața panoului de instrumente va fi schimbată, fiind legată de CarPlay.

De cealaltă parte, Porsche nu a furnizat o cronologie specifică pentru introducerea noii funcționalități Apple CarPlay în vehiculele sale, deși la momentul actual, cea mai nouă versiune PCM permite controlul unor funcții a mașinii anume prin Apple CarPlay.

Cu toate acestea, imaginea de tip render prezintă un aspect digital al grupului de instrumente cu un trio de indicatori circulari și un vitezometru mare în mijloc. În plus, ecranul pasagerului va include, de asemenea, funcționalitatea Apple CarPlay. Iar drept demonstrație a personalizării mai observăm pe fundal o temă Pepita.

Este important de reținut că, de acum înainte, CarPlay va fi dezvoltat în mod individual și în strânsă cooperare cu fiecare producător auto, fapt care promite integrarea profundă cu sistemele electronice ale vehiculului și personalizarea interfeței de utilizator pentru o anumită marcă și model.

Cmentariile sunt închise