(video) Noua generaţie Apple CarPlay va putea fi folosită pe post de Human Machine Interface

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În seara zilei de ieri, în cadrul conferinței anuale WWDC organizată de gigantul Apple, a fost anunţată şi prezentate primele detalii despre noua generaţie CarPlay!

Dacă în prezent mai este o interfaţă alternativă a sistemelor multimedia din maşinile moderne, care poate fi utilizată dacă şoferii au un iPhone la îndemână, atunci următoarea versiune se va putea integra mai adânc, până în hardware, pentru a deveni o interfaţă om-mașină (HMI) în toată regula!

CarPlay a schimbat fundamental modul în care oamenii interacționează cu vehiculele lor, iar următoarea generație va merge și mai departe prin integrarea profundă cu hardware-ul unei mașini. Va putea oferi conținut pentru mai multe ecrane din interiorul vehiculului, adaptându-se automat după formatul şi forma lor, creând o experiență unificată și consecventă.

O integrare mai profundă cu vehiculul va permite utilizatorilor să facă lucruri precum controlul radioului sau schimbarea climei direct prin CarPlay, iar folosind datele vehiculului, va afișa fără probleme viteza, nivelul combustibilului, temperatura și multe altele pe panoul de instrumente digital, care va avea şi el o interfață grafică alternativă celei din fabrică.

Utilizatorii își vor putea personaliza experiența de condus alegând diferite modele de grup de indicatori și, cu suport suplimentar pentru widget-uri, vor avea informații dintr-o privire despre vreme și muzică chiar pe tabloul de bord al mașinii.

Mai multe informații despre următoarea generație CarPlay vor fi anunţate în viitor, iar primele maşini care vor fi compatibile cu tehnologia vor fi prezentate spre sfârşitul lui 2023. Iată o listă inițială a producătorilor auto care lucrează împreună cu Apple pentru a aduce noua interfaţă grafică în produsele lor.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/