Noul Ineos Grenadier va fi şi electric, cu ajutorul Hyundai

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ineos Automotive va începe producția modelului Grenadier vara viitoare și a deschis deja în mai multe țări posibilitatea de a-l comanda. Mașini cu motoare marca BMW, pe benzină și motorină, vor fi puse în vânzare.

Dar, pe termen lung, Ineos intenționează să treacă la hidrogen drept sursă de propulsie principală. În urmă cu un an, a fost anunțat proiectul SUV-ului pe bază de hidrogen Ineos Grenadier, iar acum compania a prezentat primul prototip.

Interesant este să aflăm că generatoarele electrochimice pentru această maşină vor fi livrate de concernul Hyundai, iar la momentul actual, pe prototipurile de teste, se va utiliza aceeași centrală electrică ca și pe Hyundai NEXO. De asemenea, un partener va fi compania austriacă de inginerie AVL.

Cu toate acestea, primul prototip prezentat al SUV-ului fuel cell va fi folosit doar pentru teste de laborator, în timp ce testele unor astfel de mașini pe șosele și în off-road vor începe abia la sfârșitul anului 2022. Despre momentul apariţiei pe piaţă deocamdată nu se ştie nimic.

Un avantaj semnificativ al Ineos în promovarea transportului pe bază de hidrogen este producția proprie de hidrogen. Concernul chimic Ineos, în cadrul căruia operează divizia auto, produce deja 400.000 de tone de hidrogen anual. Conform calculelor companiei, dacă această cantitate ar fi utilizată în maşini, ar echivala cu arderea a două miliarde de tone de motorină!

Pe termen scurt, Ineos intenționează să investească 2 miliarde de euro în crearea de noi fabrici de producere a hidrogenului în întreaga Europă.

Și, în plus față de propriul Grenadier, compania s-a alăturat unui alt proiect pe bază de hidrogen: autobuze electrice de excursie StreetDeck Hydroliner ale companiei britanice Wrightbus. Primul lot pilot este folosit în Londra din 2020, iar Ineos va fi implicat în dezvoltarea acestui program.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata