Noutăţi de la Tesla: Autopilotul a devenit mai eficient, iar maşina intră în garaj singură (video)

Automobilele Tesla au fost “învăţate” să parcheze într-un mod absolut automat, putând şi să iasă din garaj fără şofer. O astfel de funcţie este disponibilă după ce compania producătoare a trimis maşinilor un nou update de soft. Anunţul a fost făcut de şeful companiei Elon Musk pe contul său de Twitter.

“Apăsaţi pe ecranul telefonului sau pe un buton de pe cheie şi automobilul va deschide singur uşa garajului, va ieşi de acolo, va închide garajul şi se va apropia de dumneavoastră. Acelaşi lucru maşina îl poate face în ordine inversă”, a scris Musk.

Deocamdată funcţia este disponibilă pe o rază de câţiva metri dintre automobil şi cheie/telefon, însă în următorii doi ani nu va mai exista acest impediment. Funcţia nu va mai depinde de distanţe şi va fi activă pe tot teritoriul SUA. Cu alte cuvinte, Musk a spus că dacă dvs. vă aflaţi în oraşul New-York atunci vă veţi putea “chema” automobilul chiar din Los-Angeles.

Totodată, în SUA, utilizatorii de smartphone-uri Apple pot controla automobilul printr-o aplicaţie specială.

Anul trecut, Tesla a primit un update care a activat Autopilotul. Automobilul se poate ţine stabil pe o bandă, poate modifica viteza şi distanţa dintre maşina din faţă, şi poate schimba banda.

În prezent, gama Tesla cuprinde două automobile – sedanul Model S şi crossoverul Model X. Tot-terenul este disponibil doar în modificaţiile de top 90D şi P90D, ultima punând la dispoziţie un motor electric cu 259 de CP pe puntea faţă şi unul cu 503 CP în spate.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/