Nu e glumă! De la 1 aprilie în Stuttgart nu vor mai putea fi folosite maşinile diesel cu motoare Euro 4

Orașul german Stuttgart, casa celor de la Mercedes-Benz și Porsche, va interzice circulaţia vehiculelor cu motoare diesel care corespund normelor de emisii Euro 4 începând cu 1 aprilie curent. Interdicția îi afectează şi pe proprietarii de astfel de automobile care locuiesc în oraș.

FOTO: express.co.uk

Autorităţile oraşului Stuttgart au declarat că vor interzice exploatarea vehiculelor diesel cu motoare conforme cu standardul de emisii Euro 4, fie conducerea, fie parcarea acestora, cu excepția cazurilor în care se acordă o permisiune specială.

Vehiculele cu motoare conforme standardului de emisii Euro 5 nu vor fi afectate momentan, însă o decizie privind interzicerea lor de asemenea va urma după examinarea rezultatelor emisiilor de la mijlocul anului curent.

Interdicția vine ca urmare a unei hotărâri, ca răspuns la tentativa autorităţilor de anul trecut de a schimba o decizie anterioară în încercarea de a interzice unele autovehicule diesel pentru utilizare doar în centrul oraşului. Cea mai înaltă instanţă administrativă a decis în februarie anul trecut că interzicerea folosirii autoturismelor cu motoare diesel vechi este legală.

Interdicțiile de folosire a maşinilor diesel sunt acum permise în mai multe oraşe germane, inclusiv Frankfurt, Hamburg sau Berlin.

Vezi şi: Oficial: Porsche – primul constructor auto european care renunță la motorul diesel

Vezi şi: A 18-a ţară din lume care va renunţa la vânzarea maşinilor noi pe benzină şi diesel din 2030-2040

Vezi şi: Înmatriculările în Europa de maşini diesel noi au înregistrat cea mai mică cotă de piață din 2001

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/