Nu e glumă. Un ministru al poliţiei a rugat să fie sancţionat pentru că a folosit telefonul la volan

Un ministru al poliţiei din Australia, Troy Grant, a mers la subordonații său şi i-a rugat să-i pună o amendă pentru că a folosit telefonul fiind la volan. Daily Mail scrie că oficialul a făcut o fotografie cu telefonul, fiind în spatele volanului unei maşini care stătea pe loc.

FOTO: dailymail.co.uk

Istoria s-a început după ce ministrul a publicat pe Twitter fotografia unui alt automobil în portbagajul căruia se afla o oaie. Imediat internauţii au semnalat că în Australia este interzisă folosirea telefoanelor mobile pentru cei care se află la volan.

Ulterior, Troy Grant a mers şi a declarat la poliţie încălcarea pe care a făcut-o şi a cerut să îi fie aplicată o amendă. Aşa s-a şi întâmplat: a primit patru puncte de penalizare şi trebuie să plătească circa 250 de dolari.

Vezi şi: (video) Peste 16 milioane de oameni au privit cum se construieşte un drum în Australia

De menţionat că ministrul a realizat fotografia într-un automobil care nu se mişca. Acesta stătea într-un simplu ambuteiaj. Acesta a comentat pentru Daily Mail că şi motorul era oprit, însă legislaţia australiană permite folosirea telefonului la volan doar dacă maşina este parcată şi nu se află pe carosabil.

Troy Grant a mai spus că nu a ştiut că este interzisă manipularea gadgetului în timpul opririi. Ministrul a mai cerut scuze publice pentru încălcarea comisă.

Vezi şi: (video) În Australia a fost văzut un fermier care transportă animale cu un Lamborghini

FOTO: dysart-law.com

Printre altele, interesant este să aflăm că în Australia este interzisă scrierea mesajelor pe telefon, fotografierea sau filmarea, folosirea reţelelor de socializare şi în genere ţinerea lui în mână. Şoferul poate doar transmite telefonul pasagerului în caz de necesitate.

Vezi şi: (foto) Mai rapid ca un cangur. Poliţia din Australia are în dotare un Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe

De asemenea, legislaţia permite ascultarea muzicii de pe telefon, primirea şi efectuarea apelurilor, folosirea sistemelor de navigare, doar dacă telefonul este poziţionat pe un suport special şi nu este un impediment pentru vizibilitate.

Vezi şi: Justificare amuzantă. Poliţiştii au făcut public motivul depăşirii vitezei de către un şofer

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/