O eroare tehnică a generat panică în rândurile clienților Wizz Air din Moldova. Reacția AAC și a operatorului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În această dimineață a fost intens distribuită o informație, unele redacții de presă autohtone citând simpli concetățeni, care ar fi primit mesaje că toate zborurile din și spre Chișinău, efectuate de Wizz Air, s-ar anula începând cu 15 ianuarie 2024, deși compania abia a revenit pe piață.

După acest val de vădită panică și cele mai diverse reacții în spațiul online, Autoritatea Aeronautică Civilă a venit cu un comentariu:

Între timp, operatorul aerian a răspuns solicitării noastre de a reacționa cu privire la informațiile neoficiale distribuite. Reprezentanții companiei aeriene ne-au spus următoarele:

„Wizz Air își reafirmă angajamentul de a continua zborurile regulate către și dinspre Republica Moldova. Pasagerii care plănuiesc să călătorească spre Chișinău sunt sfătuiți să identifice destinația pe website-ul companiei aeriene și în aplicația pentru mobil folosind noua abreviere „RMO” atunci când rezervă bilete.”

Iată și o postare făcută de reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău:

Amintim că din 18 ianuarie 2024 Aeroportul Internațional Chișinău va avea abrevierea nouă RMO (Republica Moldova). Precedenta abreviere KIV, o prescurtare de la denumirea rusească Kishinev, nu va mai apărea pe tabelele de zboruri.

Cmentariile sunt închise