O grupare numită Tyre Extinguishers a dezumflat roţile a peste 10000 de maşini din Europa şi SUA. De ce face asta

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Membrii Tyre Extinguishers au dezumflat deja anvelopele a peste 10.000 de SUV-uri și crossovere, cu orice tip de sistem de propulsie, începând cu luna martie a acestui an!

Potrivit unui comunicat de presă al acestei organizații, ceea ce fac membrii săi este o luptă împotriva mașinilor full-size din Europa și SUA. Aceștia cred că ele nu-şi au locul pe străzile oraşelor și speră că acțiunile lor îi vor obliga pe proprietarii să se despartă de ele.

Cel mai mare protest al mișcării a fost organizat în perioada 28-29 noiembrie 2022. Doar în aceste zile, anvelopele a peste 900 de crossovere și SUV-uri din 19 orașe din opt țări diferite au fost lăsate fără aer. Evenimentul a fost numit „cea mai mare acțiune coordonată împotriva mașinilor cu emisii mari de carbon”.

Interesant este că protestatarii lasă automobilele nu numai cu roţi “sparte”, ci şi cu pliante ataşate în care se explică motivele acţiunii şi propriile păreri asupra transportului din acest segment: „SUV-urile sunt un dezastru climatic, poluează aerul și sunt periculoase pentru alți utilizatori ai drumului. Toată lumea le urăște, cu excepția celor care le folosesc”, este una dintre declaraţii.

Cei de la Tyre Extinguishers consideră că acest tip de caroserie este în general nesigur și solicită administrațiilor oraşelor să impună o taxă mai mare pentru posesorii de SUV-uri, iar banii încasați să-i trimită în bugetul întreprinderilor care administrează transportul public, pentru ca acesta din urmă să devină gratuit.

Tyre Extinguishers este un grup fără lider în care cetățeni iau măsuri în zona lor locală, folosind un site web cu aceeaşi denumire, de unde pot afla de ce ar trebui să facă asta, cum să dezumfle o roată şi să descarce pentru tipărire un prospect pentru a-l informa pe proprietarul maşinii despre ceea ce s-a întâmplat.

Cmentariile sunt închise