O instanță germană a decis să-l pedepsească dur pe un vitezoman. Iată în ce mod şi pentru ce
Un tânăr în vârstă de 23 de ani, rezident al unei suburbii a orașului german Stuttgart, va trebui să-și vândă BMW-ul 440i şi să nu urce la volan timp de un an de zile, în baza unei decizii judecătorești.
Stuttgarter Nachrichten scrie că asta este rezultatul încercării sale de a scăpa de urmărirea poliției, timp în care a încălcat în mod repetat regulile de circulaţie.
Într-o seară de duminică din luna aprilie tânărul automobilist a încercat să conducă printr-un derapaj controlat pe Arsenalplatz din Ludwigsburg, o suburbie a orașului Stuttgart. Acest lucru a atras atenția poliției, dar șoferul a ales să încerce să scape de patrulă. În timpul urmăririi, el a accelerat până la viteze de peste 100 km/h, a trecut semafoare la roşu, a condus pe trotuare şi a tăiat calea mai multor participanți la trafic, generând situaţii de accident.
Într-un final echipajul de patrulare a fost forțat să abandoneze urmărirea, după cum notează ziarul, pentru a nu-i expune pe alții la un pericol suplimentar. În plus, mașina de patrulare cu 192 CP pur și simplu nu a putut face faţă unui BMW 440i cu 326 CP (poliţistul nu şi-a permis să depășească 120 km/h).
Tipul a încercat să se ascundă în curtea unei staţii de pompieri, însă cineva din personal, observând viteza mare a primului și vehiculul de poliție care a trecut ulterior pe alături cu girofarul inclus, a raportat acest lucru centrului de control. A fost arestat temporar la scurt timp după aceea.
La şedinţa de judecată vitezomanul şi-a explicat comportamentul prin faptul că s-a speriat de apariţia poliţiei în vizor, iar spaima a fost suprapusă și asupra stării generale deprimate din cauza pandemiei.
Explicaţia nu a impresionat prea mult judecătorul, care i-a stabilit o sancţiune sub forma privării de dreptul de a conduce autovehicule timp de un an, o amendă de 7.200 de euro pentru curse stradale şi aşa-numita confiscare condiţionată a maşinii.
BMW-ul va trebui să-l vândă într-un termen de trei luni, iar 7.000 de euro din suma primită va trebui să o plătească statului. În caz contrat mașina va fi confiscată pe bune!
„O mașină rapidă nu este o jucărie, ci devine o armă”, a spus judecătoarea Anne Bollacher, după ce a ascultat cum ar fi putut răni grav o mamă cu un cărucior sau un pieton în timpul “evadării” sale.
Cmentariile sunt închise