(foto) Noul Mercedes-Benz E-Class este gata. Iată cum ar putea arăta şi ce bord va avea

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urmă cu câteva zile, în spaţiul online au fost publicate câteva fotografii spion proaspete ale viitorului sedan business Mercedes-Benz E-Class, care a lăsat semnificativ din camuflaj şi astfel pot fi observate noi detalii. Totodată, au ieşit la suprafață imagini care i-ar arăta designul feţei, dar şi planşa de bord din interior.

Clasa E din gama producătorului auto german a apărut pentru prima dată oficial în 1993, împreună cu facelift-ul modelului în caroserie W124. Înainte de aceasta, mașinile din clasa business nu aveau un sistem unificat de denumiri, iar prefixul „E” a provenit de la cuvântul Einspritzung, care tradus din germană înseamnă sistem de injecție cu combustibil (anume predecesorii E-Class-ului contemporan au fost primii care l-au primit). 

Astăzi, a cincea generație E-Class în caroserie W213 se mai află într-o ultimă fază pe linia de producţia. Premiera sa a avut loc la începutul lui 2016 la Salonul Auto de la Detroit, iar în primăvara lui 2020 s-a ales cu un facelift care i-a schimbat destul de semnificativ aspectul. Acum, următoarea generație a sedanului este gata și, mulțumită fotografiilor spion, avem o scurtă privire asupra aspectului.

Schimbările vor fi de natură evolutivă, iar designul caroseriei va fi realizat în stilul altor produse noi proaspete ale companiei, precum C şi S-Class. În același timp, vor exista o serie de diferențe vizibile, printre care faruri mai mari, cu un model original de lumini LED: benzi orizontale există în partea superioară a blocului optic, care vor servi şi drept indicatoare de direcție, în timp ce în partea inferioară există nişte “cearcăne” – o referință la mai multe generații vechi, care se remarcau prin patru “ochi”. 

Pe lateral, noul E-Class poate fi recunoscut printr-o linie mediană care dispare în zona montantului central. Iar pe maşinile în echipări de top (sau ca opţiune) vor fi puse la dispoziție aceleași mânere retractabile care le are şi S-Class. În ceea ce privește spatele, nu există diferențe semnificative față de alte sedanuri noi ale mărcii, mai ales cu privire la forma stopurilor.

Designul planşei de bord este făcut cu mare inspirație de la modelele electrice EQ. De exemplu, monitorul central are o formă similară ca şi cel ce face parte din MBUX Hyperscreen, însă pe noul E-Class nu este integrat sub vreun panou de sticlă, ci pare că pluteşte deasupra bordului din lemn. De asemenea, nu se exclude că îşi poate schimba uşor unghiul.

Pe de altă parte, am mai văzut în unele imagini spion că modelul ar putea oferi standard un monitor vertical, ca pe S-Class, iar cel din fotografie ar putea fi opţional. Urmează să vedem cum va fi într-un final.

A șasea generație E-Class va fi construită pe platforma MRA2 (Modular Rear Architecture), care este deja utilizată de C-Class, S-Class, GLC. Mașina va primi o gamă largă de motoare pe benzină și diesel, evident că electrificate. Conform unor informații neoficiale, dar credibile, premiera noii generaţii E-Class ar fi setată pentru 6 decembrie. Staţi aproape!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/