“Volkswagen va termina ca Nokia dacă nu va face schimbări!” Ce crede șeful VW despre viitorul industriei auto

Industria auto nu mai este așa cum a fost zece sau douăzeci de ani în urmă. Șeful Volkswagen, Herbert Diess, este conștient de acest lucru și ba chiar i-a atenționat pe managerii de top din cadrul Volkswagen Group că lucrurile s-ar putea să se înrăutățească pentru unul din cei mai mari constructori auto din lume.

Bineînțeles la baza acestei spuse stă tempoul de dezvoltare a industriei auto și dinamica pe care o dau producătorii din Silicon Valley. Doar gândiți-vă, Tesla sparge tiparele cu modelele sale și are vânzări colosale, Ford deja va produce un Mustang electric cu patru uși, iar General Motors s-ar putea să reînvie Hummer ca o marcă producătoare de SUV-uri electrice.

“Epoca producătorilor clasici de automobile s-a terminat!” le-a zis Herbert Diess colegilor săi din cadrul Volkswagen Group! În anii următori compania își dorește să aibă o valoare de piață de 200 miliarde de euro, față de cele 91 de miliarde din prezent. Pentru asta va fi nevoie de a tăia din costuri, de a pune pe pauză dezvoltarea sistemelor de propulsie ce au la bază hidrogenul, de a dezvolta tehnologiile de condus autonom și de conectivitate.

“Volkswagen trebuie să-și revizuiască urgent activitatea pentru a evita să ajungă ca Nokia, companie care și-a pierdut dominația în favoarea celor de la Apple”, a declarat Diess.

“Întrebarea principală este, suntem suficient de rapizi?” i-a întrebat Diess pe managerii răspunzători la nivel global de marca Volkswagen în cadrul unei reuniuni ce a avut loc săptămâna trecută. “Dacă continuăm cu aceeași viteză, ne va fi foarte dificil în continuare!”

Vezi şi:

https://autoblog.md/seful-daimler-ag-prezice-viitorul-lumii-particular-din-2020-va-incepe-falimentul-industriei-auto/

Incredibil! Anunţul de ultimă oră făcut de marca Volkswagen

Volkswagen Group ar putea vinde până în 2030 cinci branduri pe care le deţine

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/