Incredibil! Anunţul de ultimă oră făcut de marca Volkswagen

Doar marca Volkswagen va lansa anul viitor 34 de modele noi! Printre ele se numără 12 SUV-uri și opt vehicule electrice sau hibride! Anunţul a fost făcut astăzi, fiind un semnal clar de accelerare a procesului de electrificare în masă.

“Suntem la începutul unei noi ere. Ne referim la business cu e-mobilitate. Brandul va investi în total 19 miliarde de euro în tehnologii viitoare până în 2024, dintre care 11 miliarde doar în dezvoltarea ulterioară a mobilității electrice. Iar Volkswagen începe cea mai mare ofensivă electrică din industria auto chiar din anul viitor: noul ID.3 va fi pus în vânzare din vara care vine, urmat curând de ID.Next, primul nostru SUV electric. Familia noastră ID face ca mobilitatea fără emisii să fie accesibilă pentru mulți oameni pentru prima dată. Acesta este noul Volkswagen”, a declarat directorul operaţional Ralf Brandstätter.

Brandul german continuă să se mențină prin angajamentul său pentru obiectivele climatice de la Paris. Vehiculele și compania au intenţia de a stabili un echilibru neutru în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon până în 2050. Deja până în 2025, cifra totală provenită de la producţia din prezent urmează a fi redusă în jumătate. Volkswagen este pe drumul cel bun în acest sens, datorită ofensivei sale electrice.

Foaia de parcurs a transformării digitale este o etapă importantă pentru companie în eforturile sale de modernizare și digitalizare. Semnată în 2019, foaia de parcurs continuă să urmeze pactul pentru viitor și se concentrează în special pe îmbunătățirea suplimentară a competitivității și a puterii de câștig în următorii ani. Acesta stabilește, de asemenea, bazele pentru extinderea expertiza software-ul de brand și de grup.

Organizația Car.Software va începe deja să funcționeze ca o unitate de business independentă din ianuarie 2020. Până în 2025, cota in-house de dezvoltare a software-ului auto și a serviciilor legate de vehicule va crește de la sub zece la sută astăzi la cel puțin 60%.

“Într-o piață globală în scădere, marca Volkswagen a câștigat cote la nivel mondial și și-a îmbunătățit semnificativ rezultatul operațional. Restructurarea continuă a activității de bază, inclusiv efectele pozitive ale pactului pentru viitor și succesul ofensivei cu SUV-uri la nivel mondial, au fost cheia acestei realizări. Veniturile îmbunătățite în regiuni și gestionarea WLTP de succes au fost la fel de importante”, a subliniat performanța puternică a echipei, directorul Brandstätter.

Pactul pentru viitor semnat în 2016 de asemenea aduce și rezultate. O sumă de 2.6 miliarde de euro dintr-un total de 3 miliarde sub forma unor economii planificate vor fi atinse de VW deja până la sfârșitul anului 2019.

“Strategia noastră este să câștigăm o poziţie puternică. Vehiculele noastre conving clienții și disciplina noastră constantă în ceea ce privește costurile și investițiile are un impact pozitiv. Prin urmare, ne confirmăm obiectivul de a obține un randament operațional la vânzări între patru și cinci procente pentru întregul an 2019 într-un mediu de piață dificil. După cum a fost anunțat, ne așteptăm să generăm fluxuri de numerar din activitățile de exploatare care depășesc semnificativ un miliard de euro în 2019. Obiectivele noastre financiare pentru 2020 rămân neschimbate. Mai mult, ne reafirmăm țintele pentru anul 2022 – un randament operațional la vânzări de cel puțin șase la sută și un flux de numerar de peste 2 miliarde de euro”, a explicat directorul financiar Arno Antlitz

De asemenea, producția a devenit mai eficientă în 2019, marca depășind obiectivul său anual de îmbunătățire a productivității de cinci procente. Îmbunătățirea până la sfârșitul anului va fi de peste 7%. Ultimul, dar nu în ultimul rând, anul 2019 a fost un an de succes la capitolul premiere vehicule: în special cu noul Golf și ID.3, precum și T-Cross, Teramont, T-Roc R și T-Roc Cabrio, modele care au fost extrem de bine primite de clienți.

Însăşi grupul german VW urmează să investească în total până în 2024 o sumă colosală de 60 de miliarde de euro. Rezultatul se va vedea prin lansarea planificată a 75 de maşini electrice şi alte 60 hibride până în 2029. Numărul de vehicule electrice vândute până atunci va crește la aproximativ 26 de milioane, 20 de milioane planificate pentru a fi realizate pe baza platformei MEB, iar restul pe baza arhitecturii PPE, cea pe care stă şi noul Porsche Taycan.

Cmentariile sunt închise