Cerințe noi pentru șoferii care conduc mașini cu volan pe dreapta. Guvernul a modificat legea

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Posesorii vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă vor respecta noi condiții tehnice pentru a circula pe drumurile publice din țară. Excepție vor face mașinile cu volanul pe dreapta aflate în trafic internațional.

O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv. Anterior modificarea legii s-a votat în Parlament.

Documentul prevede echiparea cu oglinzi speciale periscopice a automobilelor cu volanul pe dreapta, care să asigure o vizibilitate mai bună în partea stângă.

De asemenea, vehiculele vor fi echipate cu convertori pentru faruri, care să redirecționeze lumina pentru circulația pe partea dreaptă a părții carosabile în sensul de mers. Excepție au vehiculele care permit adaptarea manuală sau automată a modului de direcționare a farurilor.

Noile cerințe de echipare sau adaptare a farurilor vor permite evitarea cazurilor de orbire a celor care se deplasează în întâmpinare. La fel, cerințele tehnice vor asigura șoferilor mărirea câmpului vizual pe partea stângă la efectuarea manevrelor de depășire a altor participanți la trafic.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

O mențiune interesantă pe final. În Republica Moldova sunt înmatriculate 9 autovehicule cu volanul amplasat pe dreapta, care se află în gestiunea unor agenți economici. Acestea urmează să fie dotate tehnic, corespunzător reglementărilor propuse.

Cmentariile sunt închise