(doc) Decis! Mașinile cu volan pe dreapta vor putea circula pe drumurile din Moldova și noaptea

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 29.02.2024) Astăzi, în lectură finală, Parlamentul a aprobat un proiect de lege care include într-un amendament prevederi privind dreptul mașinilor cu volan pe dreapta de a circula pe drumurile naționale inclusiv noaptea.

MAI va avea la dispoziție o lună pentru a adopta regulamentul și cerințele tehnice, urmând a fi modificate și textul RCR/legii.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2024/02/masini-volan-dreapta-faruri.pdf”]

(30.11.2023) Veste bună! Mașinile cu volan pe dreapta vor putea circula pe drumurile din Moldova și noaptea

Mașinile cu volan pe dreapta vor putea circula pe drumurile din Republica Moldova și după apusul soarelui! Un amendament care să schimbe prevederile legale în acest sens, consultat cu MAI, a fost înregistrat astăzi în Parlament de către deputatul Radu Marian. Se întâmplă după un număr mare de adresări care au parvenit din partea concetățenilor din Marea Britanie și Irlanda.

Proprietarii unor astfel de autovehicule le vor putea utiliza pe drumurile publice pe timp de noapte. Condiția fiind că vor executa modificări tehnice pentru garantarea siguranței celorlalți participanți la traficul rutier, precum adaptarea asimetrică a farurilor sau folosirea unor abțibilduri speciale.

În același timp, se va elimina penalizarea pentru circulația unor astfel de mașini pe timp de noaptea. Dar se va introduce una pentru utilizarea lor necorespunzătoare, contrar proaspetelor prevederi legale.

Amendamentul în cauză este parte a unui proiect de lege care include o serie de prevederi noi și modificate prin care se va revizui Codul Penal și cel Contravențional.

Radu Marian a declarat pentru AutoBlog.MD că proiectul de lege urmează a fi aprobat în lectură finală până în 2024.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/11/Amendament-PL-175.pdf”]

Cmentariile sunt închise