(video) CES 2023: Hyundai pregăteşte maşini cu roţi ce întorc până la 90 de grade

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Divizia Hyundai MOBIS (MObility Beyond Integrated Solution) este responsabilă pentru dezvoltarea tehnologiilor în cadrul Hyundai Motor Group, iar în 2021, compania și-a demonstrat sistemul e-Corner funcțional prin dezvăluirea conceptelor M.Vision Pop și M.Vision 2Go.

Pentru Consumer Electronics Show (CES) din acest an, compania a pregătit conceptele M.Vision To și M.Vision Hi, primul având și sistemul e-Corner care îi permite cel puţin să se mişte în diagonală şi să se întoarcă pe loc.

Cu toate acestea, conceptele de vehicul special construit pentru mobilitate în comun (PBV, purpose-built vehicle) nu sunt singurele care au primit sistemul e-Corner, el fiind montat şi pe un prototip IONIQ 5, prin care se demonstrează că tehnologia are perspective de utilizare în serie!

Potrivit companiei, sistemul e-Corner este proiectat pentru vehicule electrice hibride (HEV), electrice cu baterie (BEV) și electrice cu pile de combustie (FCEV). Scopul este de a oferi în viitor autovehicule care nu au vreun motor sub capotă, nu mai au un şasiu tradiţional şi niciun fel de coloană de direcţie!

Un modul e-Corner ascunde în spatele roţii, într-un singur ansamblu, un motor electric, un amortizor electric, un mecanism de frânare şi unul de direcţie, ultimele fiind controlate prin cabluri, fără vreo conexiune mecanică cu pedala de frână sau volanul.

Pe lângă capacitatea fiecărei roţi de a întoarce până la un unghi de 90 de grade, fiecare mai poate accelera şi frâna în mod independent, permițând o adevărată tracțiune integrală care poate fi adaptată la diferite tipuri de vehicule, de la SUV-uri până la compacte. 

În demonstrația de mai sus, noul electromobil IONIQ 5 l-a primit, semn că este compatibil cu platforma sa E-GMP sau o evoluţie, versiune actualizată a acesteia.

Hyundai planifică să optimizeze şi să maturizeze tehnologia în 2023, iar în 2025 ar trebui să vedem formată soluţia completă, gata de producţie în masă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/