(video) Noul Hyundai IONIQ 5 a fost actualizat pentru Europa. Apropo, deja poate fi comandat oficial şi în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hyundai Motor anunuţă un set de actualizări pentru multipremiatul IONIQ 5 prin introducerea modelului pregătit pentru gama anului 2023. Marea noutate este o nouă baterie cu o capacitate de 77.4 kWh, una care poate asigura o autonomie de plus-minus 500 km în ciclu WLTP (vine să o înlocuiască pe cea precedentă de 72.6 kWh pentru versiunea Long Range)!

Hyundai a lansat IONIQ 5 la nivel global în februarie 2021. Primul model bazat pe prima platformă BEV dedicată a Hyundai Motor Group s-a dovedit popular atât printre jurnaliști, cât și printre clienții Hyundai.

Anul trecut, IONIQ 5 a câștigat o serie de premii în industrie, cu 30 de victorii în întreaga Europă, inclusiv prestigiosul German Car of the Year. Este, de asemenea, un model finalist în concursul Maşina Anului 2022 în Europa.

Pentru prima dată, modelul în specificație europeană devine disponibil de echipat (opţional) cu nişte camere video în locul oglinzilor retrovizoare laterale. Acestea proiectează imagini pe nişte monitoare OLED dedicate care se vor găsi lângă extremităţile planşei de bord.

După ce a fost valabilă din start pentru modelul coreean, această caracteristică high-tech va fi disponibilă în Europa pentru prima dată într-un vehicul al Hyundai Motor Group. Se menţionează că Digital Side Mirrors (DSM) reduc rezistența aerodinamică (sporind autonomia) și va oferi clienților o vedere clară spre spate, chiar și pe vreme rea.

Iată nişte demonstrații pe timp de noapte:

Devine disponibilă în paralel şi Digital Centre Mirror (DCM), o oglindă retrovizoare interioară digitală (opţională) care optimizează vizibilitatea, oferind o vedere panoramică neobstrucționată a ceea ce se întâmplă în spatele maşinii. Camera DCM este instalată sub spoilerul posterior al lui IONIQ 5.

Între timp, noua caracteristică de condiționare a bateriei va permite modelului IONIQ 5 să își adapteze automat temperatura bateriei în timpul călătoriei pentru a asigura condiții optime de încărcare atunci când se merge spre punctul de încărcare. Acest lucru garantează o performanță îmbunătățită de încărcare în condiții reale de mediu, de exemplu când temperatura aerului este scăzută sau sub zero grade. Această funcție se va activa automat atunci când în sistemul de navigație al vehiculului va fi introdusă destinaţia spre o staţie sau terminal de încărcare, folosind funcţia connected routing.

Încă o noutate este Smart Frequency Dampers (SFD) – amortizoare adaptive! Acestea au menirea să sporească răspunsul suspensiilor de pe puntea față și spate pentru a spori confortul la rulare.

În ceea ce privește designul, IONIQ 5 2023 va propune noi opțiuni de combinație. Printre acestea se numără bare de protecție negre nevopsite cu garnituri negre în combinație cu iluminare Projection LED.

Modelul IONIQ 5 actualizat va fi disponibil pentru clienții din Europa în a doua jumătate a anului 2022.

În context, vă mai putem spune că electromobilul a devenit încă din decembrie 2021 disponibil de comandat oficial şi în Republica Moldova. Dealerul Hyundai nu a afişat de atunci şi până în prezent o listă de preţuri pe site, astfel că persoanele interesate nu au de ales decât să-l contacteze telefonic.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/