O nouă companie în buzunarul lui Elon Musk. Omul de afaceri intenționează să cumpere Twitter

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a ajuns luni la un acord privind achiziţionarea Twitter Inc pentru 44 miliarde de dolari, transmite Reuters. După anunţarea informaţiei acţiunile platformei de socializare au urcat în valoare cu aproximativ 6%.

Discuţiile privind finalizarea acordului, care săptămâna trecută părea nesigur, au accelerat în weekend după ce Musk i-a încântat pe acţionarii Twitter cu detaliile financiare ale ofertei sale.

Amintim că Twitter este singura reţea de socializare pe care omul de afaceri este activ şi unde comunică cu publicul larg.

FOTO: MARKETWATCH PHOTO ILLUSTRATION/GETTY IMAGES

Sub o anumită presiune a pieței, Twitter a început să negocieze cu Musk achiziționarea companiei la preţul propus de 54.20 dolari per acţiune. Acest preţ reprezintă o primă de 38%, comparativ cu cotaţia înregistrată la data de 1 aprilie, ultima zi înainte ca Musk să provoace o surpriză prin anunţul că a acumulat o participație de peste 9% la platforma de socializare Twitter.

În urma tranzacţiei Twitter nu va mai fi o companie publică, aşa cum era de la Oferta Publică Iniţială din 2013. Iată ce a declarat noul proprietar al reţelei, în context:

Elon Musk are peste 80 de milioane de urmăritori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare. În ultima vreme, el a criticat platforma de socializare şi politicile sale, fiind de părere că subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Musk, care mai este fondator şi director general al companiei de rachete SpaceX, precum şi al startup-ului Neuralink sau al firmei de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/