O nouă criză a semiconductorilor bate la uşă? China dă târcoale Taiwanului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă un conflict militar ar putea izbucni, dar de această dată în Asia de Sud-Est. China “urmărește” slăbiciunea SUA pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina și ar putea încerca să acapareze cu forța Taiwanul, sprijinit militar de americani, consideră unii experți citați de Fox News.

În ultimele ore mai multe avioane de luptă chineze au fost observate încălcând spaţiul aerian al insulei, ceea ce a pus în gardă forţele sale armate.

FOTO: BBC

Amintim că Taiwanul este un hub lider, deosebit de importat în industria componentelor electronice și unul dintre principalii producători și furnizori de semiconductori la nivel global, care se folosesc şi în automobile.

Astăzi, 75% din producția de semiconductori are loc în Asia de Est, iar 90% din cele mai avansate astfel de produse sunt făcute anume în Taiwan. Statele Unite sunt deja mai dependente de microcipurile high-end ale Taiwanului decât de petrolul din Orientul Mijlociu în deceniile trecute.

China, care prezice un joc de-a războiul, ar putea folosi constrângerea economică, operațiunile cibernetice și tacticile hibride pentru a încerca să confiște sau să dăuneze industriei semiconductorilor din Taiwan.

În context, Statele Unite sunt avertizate să devină mai capabile în identificarea și contracararea tacticilor chineze care ar putea amenința aprovizionarea cu microcipuri, care sunt folosite inclusiv în echipamente şi alte aplicaţii militare.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/