(video) Iată cum Romain Dumas şi VW ID.R au stabilit un timp record pe drumul celor 99 de curbe

(update 17.10.2019) Ia un loc în habitaclul lui VW ID.R și urmăriți deplasarea în timp record al lui Romain Dumas pe Tianmen Shan Big Gate Road, China.

https://www.youtube.com/watch?v=uVJpr41zENY


(03.09.2019) Romain Dumas şi VW ID.R au stabilit un timp record pe drumul celor 99 de curbe

Volkswagen a realizat o nouă performanţă majoră cu supercarul electric ID.R. Pe muntele Tianmen din China, acum câteva ore, în ziua de 2 septembrie, pilotul Romain Dumas a condus atât de repede pe drumul cu cele 99 de curbe, încât a stabilit un nou timp record – 7:38.585 minute.

Obiectivul cucerit se alătură în lista titlurilor obţinute deja la Pikes Peak, Festivalul de viteză de la Goodwood şi Nurburgring-Nordschleife.

https://www.youtube.com/watch?v=VHU2j7rZess

Drumul Tianmen Shan Big Gate Road pe muntele Tianmen este un test adevărat. Romain Dumas a abordat cei 10,906 kilometri ai traseului, urcând în rampă(!), cu respect și curaj. Acesta este compus din 99 de curbe, în unele în care raza de întoarcere este de maxim şase metri, urmate de secţiuni în care se poate sprinta doar puţin, secţiuni pe care se pot atinge şi viteze de până la 230 de km/h, după care pot urma manevre dure de frânare în tuneluri extrem de înguste.

Dumas a depășit în mod strălucit toate aceste provocări extreme pentru orice conducător auto. Pentru aceasta a avut la dispoziţie un bolid cu două motoare electrice (680 CP), pe care au fost puse noi roţi cu anvelope Bridgestone Potenza, dar şi o nouă livrea de culoare roşie.

Timpul record a fost stabilit deşi nu exista unul anterior oficial pentru maşini de curse. Cunoaştem doar că acolo un timp record printre automobilele de serie l-a stabilit anul trecut Range Rover Sport SVR.

https://www.youtube.com/watch?v=CTSBnh1iiPg

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise