(video) Monterey Car Week 2023: Premieră – Bentley Bentayga EWB Mulliner e noul flagship al mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Bentley anunţă SUV-ul Bentayga EWB Mulliner în calitate de noul model de top al mărcii. Premiera-i publică a avut loc în weekend în cadrul Monterey Car Week. Maşina costă în Marea Britanie minimum 254.000 de lire sterline.

Ce propune pentru aceşti bani?

  • Jante exclusive Mulliner de 22 de inchi cu capace centrale autonivelante, grilă frontală distinctivă “Double Diamond”, grilă inferioară frontală cromată, prize de aer Mulliner pe aripi şi corpuri ale oglinzilor retrovizoare vopsite în două tonuri.
  • Clienții pot comanda mașina din start în specificația Mulliner Blackline, care aplică un tratament negru lucios în locul tuturor elementelor cromate și pe capacelor oglinzilor retrovizoare, dar excluzând insignele Bentley. Janta Mulliner de 22 inchi neagră lucioasă completează aspectul.
  • La deschiderea ușilor, o iluminare de bun venit exclusivă este proiectată pe sol, fiind unul dintre numeroasele detalii subtile care depășesc cotidianul într-un nivel mai înalt de lux.
  • Plăci iluminate 3D din pragurile uşilor şi covoraşe Mulliner, fiind oferite în opt combinaţii a câte trei culori. De asemenea, clientul poate specifica Mulliner Bespoke Interior, folosind o combinaţie din trei culori diferite dintr-un total de aproape 4.000 de combinaţii posibile.
  • Completând culorile interioare alese, un lemn Grand Black polişat până când s-a atins o suprafaţă-oglindă se foloseşte pentru decorul bordului, panourilor uşilor, spătarelor scaunelor, printre altele. În funcţie de poziţionare există aplicate embleme şi inscripţii argintii. Un finisaj 3D în diamant măcinat se găseşte pe consola centrală.
  • Pe partea superioară a scaunelor, textura completă Harmony Diamond Quilt de la Mulliner constă în linii alternative ale pielii secundare și a culorii de accent, cu denumirea Mulliner brodată pe fiecare scaun. Pentru uși, se alternează linii ale pielii principale și a culorii de accent.
  • Proprietarii vor mai primi o cutie de prezentare Mulliner pentru stocarea cheilor și huse pentru chei potrivite combinației tricolore alese.
  • Pielea Olive Tan este folosită pe scară largă în întreaga cabină. Caracteristica distinctivă a acestei piei constă într-un proces de tăbăcire durabil care folosește un produs organic rezultat din industria uleiului de măsline. Obținut din apa deșeurilor extrase în timpul procedurii de presare a măslinelor, agentul de tăbăcire rămâne lipsit de metale, minerale și aldehide nocive. Tehnica necesită mai puțină apă decât un proces de tăbăcire convențional și oferă, de asemenea, o concentrație mai mare de substanțe chimice regenerabile. Pielea organică rezultată este incredibil de moale și demnă de cea mai căutată marcă de mașini de lux din lume. Bentley Motors este primul producător auto care utilizează această tehnologie de ultimă oră Olive Mill Wastewater (OMW) de la fabricația de piele Pasubio SpA.
  • Standard pentru modelele Mulliner, covoarele groase noi sunt mai luxoase ca niciodată. Folosind 100% lână pură, covoarele groase Wilton au o textură extrem de luxuriantă și catifelată. Este folosită o varietate special selectată de lână datorită curățeniei și purității culorii sale, care este testată pentru a asigura îndeplinirea standardelor de calitate înainte de utilizare. Culoarea este aplicată prin metoda de vopsire în mănunchi, ceea ce permite un control mai bun al calității vopselei și asigură o potrivire mai bună a culorii așa cum este necesar. În timpul procesului de fabricare nu se utilizează înălbitor, iar rezultatul final este un covor finit de calitate superioară din lână pură.
  • Fie că proprietarul alege configurația cu 4 locuri sau cu 4+1 locuri, Bentayga EWB Mulliner dispune de Bentley Airline Seat specification. Acesta este cel mai avansat scaun montat vreodată pe o mașină, cu 22 de moduri de ajustare, înclinare până la aproape 40 de grade și cu primul sistem automat de detectare a climatului și tehnologie de ajustare posturală.
  • Un alt element impresionant și elegant, standard pentru Bentayga EWB Mulliner, este Iluminarea Bentley Diamond. Efectul de iluminare este obținut folosind LED-uri (12 pe fiecare din ușile din față, 22 pe fiecare din ușile din spate) care emit lumină prin mici perforații în căptușeala de piele de pe panourile ușilor.
    • În fiecare diamant, pielea impecabilă este perforată cu găuri cu un diametru de mai puțin de 1 mm. Fiecare gaură a fost poziționată digital cu precizie de unul dintre designerii de interior Bentley pentru a obține un design general coerent – procesul de “digital-crafting”.
    • Intensitatea și culoarea iluminării prin căptușeală pot fi controlate de către client prin intermediul sistemului infotainment și al telecomenzii cu ecran tactil. Funcția este legată de iluminarea ambientală pentru a asigura o culoare și intensitate constantă a luminii în întreaga mașină.
  • Un ceas Mulliner înconjurat de guri de ventilație cromate reprezintă un punct focal pe consola centrală, având o față argintie și o ramă cu o finisare tehnică în relief. Acest design este reflectat în tema vizuală a panoului de bord digital, care prezintă aceeași finisare argintie și același tip de caractere. Ceasurile de bord şi setul de instrumente sunt unice pentru modelele Mulliner.
  • Bentayga EWB Mulliner este propulsat de un benzinar V8 de 4.0 litri, cu două turbocompresoare și 32 de supape. Cuplat cu o cutie de viteze automată cu opt trepte și direcționând puterea spre toate cele patru roți, dezvoltă 550 CP şi 770 Nm. Poate realiza 0-100 km/h în 4.6 secunde şi atinge maximum 290 km/h. Standard mai este Bentley Dynamic Ride şi direcţia pe puntea din spate.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise