O nouă scumpire a benzinei şi motorinei la început de an. Iată cât costă carburanţii

0

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit astăzi un nou plafon pentru tarifele la carburanţi, valabil pentru următoarele două săptămâni, începând cu ziua de mâine.

De menţionat că ANRE stabileşte un preţ plafon peste care petroliştii nu au voie să treacă atunci când stabilesc tarifele pe care le vor afişa la staţii, însă acest lucru nu înseamnă că petroliştii din Moldova nu pot afişa un preţ mai mic pentru produsele lor.

Drept rezultat, la staţiile de alimentare preţurile nu vor corespunde mereu cu cele stabilite de ANRE pentru plafon şi ar putea fi puţin mai mici. 

FOTO: neftegaz.kz

În următoarele două săptămâni preţul unui litru de benzină Premium-95 nu ar trebui să depăşească 17 lei şi 99 de bani, un plafon majorat cu 63 de bani.

În acelaşi timp, un litru de motorină va fi comercializat cu un preţ care nu va trebui să fie mai mare de 15 lei şi 61 de bani, un plafon mai mare cu 44 de bani decât era anterior.

Diferenţa de preţuri între plafonul stabilit astăzi şi acum două săptămâni, o puteţi vedea în cele ce urmează:

Cât priveşte preţul pentru un litru de gaz lichefiat vezi detalii aici: Gazul lichefiat s-a scumpit din nou! Iată cât te va costa acum un litru

0 comentarii
  1. Sergiu spune

    Si cum sunt motivate scumpirile asta ? in ultimile 2 luni doar de scumpiri avem parte si de 40- 60 bani per litru motorina sa scumpit deja cu aproape 2 lei cu toate ca euro a scazut de la 22.5 la 21 lei , logica inafara de imbogatirea unor persoane interesate nu o vad.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata