Orice de dragul voturilor! La Bălți se promite construcția unei rafinării de petrol, însă în ce an nu s-a anunţat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un candidat la funcţia de primar general al municipiului Bălţi a lansat nişte promisiuni electorale grandioase, însă în mod tradiţional s-a abţinut în a indica o dată, un an sau măcar un termen limită a îndeplinirii acestora.

Interesant este că până acum niciun primar sau candidat la această funcţie nu s-a avântat, ori nu s-a gândit să lanseze astfel de promisiuni, mai ales de genul primei. Erau mai realişti sau fără optimism? 🙂

FOTO: bucurestitv.net (Petromidia)

În capitala de nord a Republicii Moldova se doreşte a fi construită o rafinărie de petrol, deşi ţara nu are zăcăminte de petrol! Astfel spus, nu este clar de unde va fi luat şi în ce cantităţi va fi procesat dacă ar fi importat la urma urmei.

„Un proiect pe care vreau să-l lansez este deschiderea la Bălți a unei rafinării de petrol. Noi considerăm că această inițiativă trebuie să aibă la bază un parteneriat public-privat. Imediat după alegeri, voi începe aceste negocieri, deoarece consider că asta ne-ar permite să deschidem locuri de muncă, dar mai ales să ieftinim carburanții, problemă foarte actuală, în momentul de față.”

O altă promisiune – va fi creată o companie municipală de construcție a drumurilor, care va permite reducerea costurilor lucrărilor de reparație cu mai mult de 30 la sută. În acest fel, Primăria Bălţi nu va mai contracta firme străine care să repare și să întrețină drumurile, iar acest lucru îi va permite să gestioneze lucrările și să verifice calitatea lor.

„Infrastructura rutieră din Bălți trebuie modernizată. Aceasta va fi una dintre prioritățile mele în calitate de primar al orașului Bălți. Primăria nu va mai contracta firme străine ca să repare și să întrețină drumurile. Acest lucru îi va permite să gestioneze lucrările și să verifice calitatea lor, va reduce costurile datorită faptului că banii nu vor mai intra în buzunare străine.

De asemenea, Primăria va crea noi locuri de muncă, iar economiile vor permite reparația a și mai multor drumuri. La fiecare 10 kilometri orașul va câștiga alți trei kilometri de drum reparat.

Știm că la Bălți calitatea solului este diferită, specifică, de aceea vom aplica tehnologia care prevede betonarea străzilor. Este o tehnologie pe larg răspândită în Statele Unite ale Americii. Acest lucru va permite creșterea duratei de viață a drumurilor și, respectiv, va crește și calitatea lor. Drumurile betonate au o garanție de 25 de ani.”

Alegerile locale noi din Bălți vor avea loc în 21 noiembrie.

Cmentariile sunt închise