(P) Volvo EX30 este Mașina Urbană a Anului 2024 în lume

Articol de: Volvo Cars Moldova

Într-adevăr, e mic și puternic, dar sărbătorim pentru că al nostru Volvo EX30 complet electric a câștigat o mare distincție la prestigioasele World Car Awards!

Depășind un câmp competitiv de nominalizați, Volvo EX30 a primit titlul de 2024 World Urban Car. Anunțul a fost făcut într-o prezentare care a avut loc la Salonul Auto Internațional de la New York.

Cel mai mic SUV al nostru creat vreodată a fost de asemenea un mare finalist în concursul care a implicat 38 de automobile.

Volvo EX30 la WCOTY 2024
Volvo EX30 la WCOTY 2024

„Câștigând acest premiu cu EX30 este incredibil de îmbucurător și o validare fermă a strategiei noastre ambițioase de electrificare. Răspunsul clienților la EX30 a depășit așteptările noastre și s-a dovedit a fi o mașină perfectă pentru piața actuală, deoarece un număr tot mai mare de cumpărători de mașini trec la mașini complet electrice. Sunt convins că EX30 va contribui puternic la creșterea noastră în acest an și în viitor.”

Jim Rowan, CEO Volvo

EX30 a fost dezvăluit vara trecută cu o aclamație aproape universală și a câștigat deja mai multe premii majore. Este Car of the Year în opinia cotidianului The Sun. Are premiul Small SUV/Crossover of the Year de la Sunday Times și premiul Eco Warrior of the Year de la Top Gear.

Ca atare, EX30 este un plus puternic la portofoliul nostru de produse, care conține, de asemenea, câteva modele plug-in și mild hybrid foarte atractive în mai multe segmente. Aceste mașini reprezintă o punte importantă către ambiția Volvo Cars de a vinde doar mașini electrice până în 2030.

De la dezvăluire, EX30 s-a dovedit rapid a fi o mașină foarte populară printre clienți. Pe baza registrului nostru de comenzi, ne așteptăm să fie unul dintre modelele noastre cele mai vândute în acest an.

Este cel mai mic SUV pe care l-am lansat vreodată și este construit pe o platformă special concepută. Pe lângă zero emisii a fost dezvoltat cu accent pe menținerea amprentei de carbon la minimum pe parcursul întregului ciclu de viață.

Cumpărătorii EX30 au la dispoziție trei grupuri motopropulsoare electrice:

  • o versiune cu un singur motor cu 200 kW (272 CP) și o baterie de 51 kWh;
  • același electromotor și o baterie extinsă de 69 kWh;
  • un model Twin Motor Performance cu 315 kW (428 CP) și o baterie de 69 kWh.

EX30 oferă o autonomie de rulare de până la 476 km (WLTP). Bateria sa poate fi reîncărcată de la 10 la 80% din capacitate în puțin peste 25 de minute.

* Timpii de încărcare depind de factori precum temperatura exterioară, temperatura curentă a bateriei, echipamentul de încărcare, starea bateriei și starea mașinii.

* Autonomia declarată a fost înregistrată în condiții controlate pentru o mașină nouă. Autonomia din lumea reală poate varia.

* Este posibil ca funcțiile și serviciile mașinile să nu fie disponibile pe toate piețele și să nu fie standard pe toate piețele sau pentru toate modelele.

P.

Cmentariile sunt închise