Păzea Mercedes-Maybach? Audi planifică renaşterea brandului Horch

Audi planifică să-şi sporească prezenţa în segmentul maşinilor de lux şi pentru aceasta va renaşte un sub brand care a existat în secolul XX sub forma unei adevărat mărci cu drepturi depline – Horch! Potrivit Automotive News, o astfel de mașină va fi făcută pe baza noului Audi A8 şi va fi un concurent direct pentru modelele Mercedes-Maybach S-Class, care se deosebesc de automobilele obişnuite prin finisaje deosebite, decor original şi logouri specifice.

Cu toate acestea, în baza informaţiilor preliminare aflăm că Audi nu va proceda asemenea creatorilor maşinilor Maybach – nu vor extinde ampatamentele. În schimb, vor pune sub capotă doar cele mai puternice motoare: V8 şi W12!

Cândva denumirea Horch reprezenta o marcă germană renumită. Aceasta a existat între anii 1904-1942, iar popularitatea maximă a atins-o în anii ’30 ai secolului trecut, atunci când punea la dispoziţia clienţilor maşini de clasă premium cu motoare cu opt cilindri şi cu logoul Horch.

În anul 1932, compania lui August Horch, fondată în 1899 în Koln, s-a coagulat împreună cu Audi, DKW şi Wanderer pentru a forma concernul Auto Union AG cu un logo ce includea patru inele, rămase a fi folosite de Audi până în prezent.

Din 1955 şi până în 1959, la o uzină veche din oraşul german Zwickau erau produse cu ultimele forţe automobile Horch P240, însă după ce în 1958 compania Daimler-Benz a cumpărat 87% din acţiunile Auto Union, s-a renunţat la folosirea mărcii istorice.

În anul 1964, Auto Union a fost cumpărat de la Daimler-Benz de către concernul VW AG, cel care a resuscitat brandul Audi. Brandul Horch însă, a fost singurul din cele patru ce formau Auto Union, care a rămas în proprietatea Daimler până în anii ’80, dar într-o stare de hibernare.

Abia în 1991, Volkswagen AG a reuşit să cumpere uzina din Zwickau şi respectiv brandul Horch, care şi-a restabilit legătura “spirituală” cu Audi.

În imagini: Horch 670 Sport Cabriolet von Gläser ‘1931–34

Se presupune că maşini în versiuni Horch vor apărea după ce noul Audi A8 va suferi un facelift, adică peste cel puţin trei ani. Deocamdată există intenţia de a prepara doar sedanul cu o serie de “condimente” specifice luxului, însă nu se exclude faptul că ar putea apărea şi SUV-uri Horch, care respectiv vor concura cu produse analogice Maybach.

Totuşi, potrivit informaţiilor preliminare, germanii din Ingolstadt nu planifică să realizeze din Horch un brand cu totul separat, care să producă maşini diferite. Experienţa Daimler cu modelele Maybach a fost un exemplu pentru toată lumea.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Mercedes-Maybach S560 4MATIC facelift – limuzina de peste 210.000 euro

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/