(video) Cum să tragi rapid pe dreapta un şofer? Situația din această dimineaţă de pe str. Calea Orheiului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O situaţie… fără ieşire din situaţie. O cameră de bord a surprins cum în preajma unui sens giratoriu de pe strada Calea Orheiului un şofer nu a cedat trecerea unor poliţişti pe zebră. Bărbatul a fost instant tras pe dreapta şi sancţionat cu amendă de 750 de lei + cinci puncte de penalizare.

VIDEO: facebook.com/adrian.vlad.7

Şi acum să analizăm mai atent imaginile. Nu ştim dacă acea fâşie de drum pe care mergeau inspectorii până a ajunge la zebră se poate numi trotuar în toată regula, în caz contrar pietonii aflându-se pe carosabil în afara trecerii, însă mai importantă este regula 115 din RCR: La trecerile cu circulaţia nedirijată, pietonii au prioritate în trecere, în raport cu conducătorii de vehicule, însă ei vor ieşi pe partea carosabilă numai când vor fi convinşi de siguranţa traversării.

Ajunşi la trecere, poliţiştii au continuat deplasarea fără a se opri pentru o clipă pentru asigurare, doar unul întorcând capul, inclusiv pentru securitatea colegului său, care nu a făcut la fel… Astfel fiind spuse, apariţia cam bruscă pe carosabil a agenţilor de patrulare a generat o situaţie de accident şi nu se poate aprecia dacă distanţa de frânare ar fi fost suficientă pentru evitarea unui impact.

De cealaltă parte, nici şoferului nu i se poate da o dreptate completă. Pe lângă neatenţie, acesta a uitat de regula care spune că: Semnalul galben intermitent permite trecerea, totodată avertizează că intersecția sau trecerea pentru pietoni este cu circulaţie nedirijată şi prezintă pericol, impunând conducătorilor prudenţă sporită.

Mai corectă în acest caz ar fi fost o avertizare decât o amendă în toată regula? Dar voi ce spuneţi?

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise