Permisele de conducere moldovenești și franceze vor fi recunoscute reciproc

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Precizare: Nu toate permisele de conducere moldovenești vor putea fi schimbate cu franceze


O veste bună pentru cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Franța. Aceștia își vor putea converti permisele de conducere.

Executivul de la Chișinău a aprobat semnarea unui acord între guvernele celor două state. Mai exact, o hotărâre pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului cu privire la preschimbarea reciprocă a permiselor de conducere.

O veste bună pentru cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Franța. Aceștia își vor putea converti permisele de conducere.
FOTO: BBC/Alamy

Potrivit documentului, necesitatea de a susține un test teoretic și/sau practic în procesul de convertire a permiselor va fi exclusă! Astfel, vor fi sprijiniți cetățenii moldoveni aflați în Franța și va fi facilitat traficul rutier între cele două state. 

Republica Moldova are semnate deja șase tratate de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere cu Turcia, Lituania, Italia, Albania, Spania, Grecia. De asemenea, există o declarație comună de intenție cu Germania, privind transcrierea permiselor de conducere.

Discuții se mai duc cel puțin cu Azerbaidjan.

Vezi și: Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova vor fi recunoscute în Spania și Israel

Cmentariile sunt închise