Peste 15 milioane de maşini hibride vândute de Toyota! Care sunt planurile de viitor

În ianuarie 2020, Toyota a trecut pragul de peste 15 milioane de vehicule electrificate hibride (HEV) vândute la nivel mondial de la momentul lansării modelului Prius în 1997. Astăzi, în Europa, vânzările de HEV-uri au depășit pragul de 2.8 milioane, cu o gamă formată din 19 modele diferite, oferite de mărcile Toyota și Lexus, care în 2019 au reprezentat 52% și respectiv 63% din volumul total, în Europa de Vest.

Gama de vehicule electrificate disponibile la nivel global, de la Toyota și Lexus, ajunge acum la 44!

Decizia Toyota de a dezvolta vehicule electrice hibride a început în urmă cu peste 25 de ani, când Takeshi Uchiyamada a condus o echipă pentru a dezvolta o mașină pentru secolul 21, una care ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră și alți poluanți nocivi. Prima generație Prius a fost lansată în 1997 în jurul datei semnării Protocolului de la Kyoto, care a dat un nou impuls mișcării de mediu.

Astăzi, după 15 milioane de maşini hibride vândute, Toyota aduce o contribuție semnificativă la mediul înconjurător pentru că tehnologia sa a redus emisiile de CO2 cu mai mult de 120 de milioane de tone la nivel mondial până în prezent, comparativ cu vânzările de vehicule echivalente pe benzină. Viziunea originală a companiei a permis Toyota să fie lider în îndeplinirea reglementărilor din ce în ce mai stricte privind emisiile din întreaga lume.

“Datorită vânzărilor noastre de maşini hibride, Toyota este pe cale să atingă obiectivul de 95 g/km stabilit de UE pentru anii 2020-2021 în Europa, unde reglementările privind CO2 sunt cele mai dure din lume. În plus, maşinile noastre sunt, de asemenea, incredibil de eficiente în a rula fără emisii pentru majoritatea timpului în orașe”, a declarat Matt Harrison, vicepreședinte executiv al Toyota Motor Europe.

În această perioadă de timp, Toyota a văzut cererea pentru vehiculele sale hibride, după ce a reuşit să combine această tehnologie inovatoare cu un design emoțional activat de platformele sale globale TNGA. Dincolo de actualul sistem hibrid de generația a 4-a, Toyota continuă să-și perfecționeze tehnologia hibridă pentru a obține emisii și mai scăzute și eficiență a consumului de combustibil din ce în ce mai bună. În prezent, vehiculele electrificate sunt accesibile și convenabile pentru clienții dintr-o gamă largă de piețe europene.

În timp ce Toyota consideră că HEV-urile sunt o parte esențială a mixului general de vehicule electrificate ale viitorului, două decenii de experiență au constituit baza pentru strategia multi-powertrain a companiei. Toyota furnizează și va continua să furnizeze diferite tipuri de vehicule electrificate pentru a reduce emisiile pe baza reglementărilor, a infrastructurii pieței și, în cele din urmă, a cererii clienților. Toyota nu vede un scenariu “winner takes all”, dar un viitor în care diferite tehnologii electrificate, inclusiv PHEV, FCEV și BEV vehicule, joacă un rol.

“Desigur, trebuie să lucrăm din greu la îmbunătățirea performanței bateriei și la reducerea costurilor (maşinilor electrice – BEV), ceea ce facem. Dar trebuie să evităm să nu avem niciun plan până când nu depășim obstacolele legate atât de BEV-uri, cât și de FCEV-uri. Între timp, putem contribui prin continuarea activității noastre asupra HEV”, a explicat Shigeki Terashi, Director Executiv al Toyota Motor Corporation.

Ca urmare a experienței sale îndelungate în domeniul vehiculelor hibride, compania are o experiență transferabilă profundă în tehnologiile de electrificare de bază, care sunt comune în toate formele de unităţi de propulsie electrificate, punându-le în pole position pentru un viitor electrificat. Peste două decenii de dezvoltare continuă a motoarelor electrice, bateriilor și unităților de control a puterii, Toyota a învăţat să gestioneze și să reutilizeze energia în mod eficient, oferind o gamă largă de opțiuni electrificate pentru clienții Toyota și Lexus prin intermediul maşinilor HEV, PHEV, FCEV şi BEV.

Pentru a realiza această viziune în Europa, Toyota intenționează să lanseze 40 de vehicule electrificate noi sau actualizate până în 2025, în toate tehnologiile, inclusiv cel puțin 10 ZEV-uri (maşini cu emisii zero). Vehiculele sale electrice hibride vor rămâne o parte esențială a mixului grupului motopropulsor care satisface nevoile clienților și va contribui la reducerea emisiilor împreună cu alte tipuri de vehicule electrificate. Acesta a fost obiectivul companiei încă de când a lansat primul Prius în urmă cu peste 20 de ani, cu ambiția finală de a obține zero emisii într-un mod larg și durabil.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise