Planul european se va anula? Germania îşi reiterează poziţia privind marea interzicere din 2035

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Autoritățile germane reiterează că nu vor sprijini planul Uniunii Europene de a abandona complet motoarele cu ardere internă în mașinile noi. Potrivit Reuters, ministrul german de Finanțe Christian Lindner a numit interdicția drept una greșită. Amintim că mai devreme europarlamentarii au susținut un plan de interzicere a vânzărilor de vehicule noi motoare cu ardere internă în UE începând cu 2035.

FOTO: Reuters

Oficialul a declarat la un eveniment găzduit de Federația Industriilor Germane (BDI) că motorul cu ardere internă poate fi salvat prin găsirea unor nișe adecvate pentru acesta. Potrivit autorităților germane, răspunsul la solicitarea UE de reducere a emisiilor nocive ar putea fi, de exemplu, o tranziție masivă la combustibili sintetici, mai puțin toxici decât cei fosili actuali.

Ministrul german de finanțe a reiterat astfel declaraţia colegului său de la transporturi din februarie, precum că țara nu va sprijini oficial planul elaborat de Comisia Europeană. Conform regulilor europene, implementarea sa necesită acordul tuturor celor 27 de țări membre ale comunităţii.

Pe lângă Germania şi alte ţări care au o industrie auto masiv dezvoltată, precum Franța, Republica Cehă și Italia, s-au pronunțat, de asemenea, împotriva interzicerii totale a motoarelor cu ardere internă. În opinia lor, o astfel de interdicție va provoca șomaj în masă în industrie și va necesita investiții financiare serioase în dezvoltarea infrastructurii.

De cealaltă parte, unii dintre cei mai mari producători auto din Germania, Mercedes-Benz și Volkswagen, au susținut deja planul UE, spunând că sunt gata să devină complet electric până la termenul limită sau chiar mai devreme. 

La rândul lor, cei de la BMW au remarcat că nu intenționează să oprească dezvoltarea noilor generații de motoare cu ardere internă.

Cmentariile sunt închise