Poliţia a identificat cine se afla la volanul maşinii BMW, scăpat de sub control pe strada Albişoara

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Șoferul surprins de camera de bord a unui automobil, conducând haotic pe strada Albișoara din capitală, în după-amiaza zilei de 6 noiembrie, a fost identificat. Poliția s-a autosesizat, iar astăzi, persoana care se afla la volanul mașinii a fost documentată.

Șoferul are doar 20 de ani și este locuitor al municipiului Chișinău. Mașina fusese luată în chirie! Aceasta a fost ridicată și dusă la parcarea specială.

Pentru încălcarea comisă în traficul rutier, și anume conducerea unui automobil prin comportament agresiv, procesul-verbal a fost remis după competență în instanța de judecată.

Tânărul şofer începător mai are cinci încălcări rutiere comise anterior!

Amintim că în 2019 a existat un set de propuneri pentru modificarea legii, inclusiv restricții de conducere a automobilelor pentru începători (atunci a fost adus un exemplu ca să nu aibă voie să conducă un autoturism cu peste 200 CP şi tracțiune spate).

Totodată, nişte propuneri au venit din partea ASP: „Ar putea să fie stabilită o perioadă de probă de 2-3 ani. În tot acest timp vom vedea câte încălcări minore poate comite un candidat și abia după aceasta se va decide dacă este să primească un carnet de conducere cu drept definitiv sau nu. Aceste practici sunt implementate în Europa sau SUA”, a declarat în octombrie 2019 șeful Departamentului Înmatriculare a mijloacelor de transport și Calificare a Conducătorilor, Gheorghe Crețu.

Toate însă au rămas doar la nivel de idei…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata