Poliția amintește! Mașinile de mare tonaj au anumite restricții în perioada caniculară

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Informăm șoferii că, potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, în zilele cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius nu au voie să circule o categorie de autovehicule. Este vorba despre cele de mare tonaj.

Unitățile de transport cu o greutate de peste 20 de tone nu au dreptul să circule pe anumite porțiuni de trasee din țară într-un interval orar. Aceste porțiuni sunt de regulă semnalizate cu indicatoare de interzicere și restricție a masei limitate.

În zilele cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius nu au voie să circule o categorie de autovehicule, cele de mare tonaj.
FOTO: esp.md

Aceste restricții de circulație nu vizează transportul de pasageri, vehiculele care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea, cât și lichidarea situaților excepționale.

Scopul interdicției este de a preveni deteriorarea părții carosabile cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic. Pe timp de caniculă și sub greutatea vehiculelor de mare tonaj asfaltul are tendința de a se deforma.

În acest context, Poliția îndeamnă conducătorii auto să se deplaseze în orele când temperatura nu depășește 30 de grade Celsius. Persoanele fizice care vor ignora aceste norme riscă amendă de până la 4500 lei, iar cele juridice de până la 15.000 de lei.

Vezi și: Moldova: Guvernul a decis câți bani investește în drumurile naționale în 2024

Cmentariile sunt închise