Premieră: Mazda prezintă conceptul RX-VISION, urmașul lui RX-8! (foto)

După multe speculații și poze de tease, Mazda în sfârșit a anunțat la Salonul Auto de la Tokyo conceptul RX-VISION care nu doar ne oferă șansa de a ne imagina cum va arăta viitoare generație RX-8, dar care prezintă și o nouă generație de motor rotativ în gama constructorului japonez.

12_rx-vision_h

Caracterizat de un look agresiv generat de liniile îndrăznețe și accentele de culoare neagră de pe spoiler, jante sau praguri, conceptul RX-VISION ne oferă o șansă unică de a înțelege cum ar putea arăta viitoare genrație Mazda RX-8, un model legendar în gama constructorului japonez, care la fel va prelua filosofia de design KODO.

07_rx-vision_h

Deocamdată nu se cunoaște când va debuta noul model și ce dotări va avea, însă la sigur viitorul RX-8 va fi pus în mișcare de o nouă generație a motorului rotativ de la Mazda care va fi numit SKYACTIV-R. În prezent, Mazda este probabil singurul constructor de automobile care i-a în calcul un astfel de motor cunoscut pentru faptul că produce putere mulțumită rotorului triunghiular.

13_rx-vision_h

Mazda nu a dezvăluit puterea motorului, însă este clar că pe viitoarea generație RX-8 acesta va fi montat în față, în timp ce cuplul va fi transferat pe puntea din spate.  Urmează să urmărim cu mare atenție comunicatele celor de la Mazda și asta pentru că există șanse ca viitorul model de serie să debuteze chiar la Salonul Auto de la Geneva din primăvara lui 2016.

01_rx-vision_h

02_rx-vision_h

03_rx-vision_h

04_rx-vision_h

05_rx-vision_h

07_rx-vision_h

08_rx-vision_h

09_rx-vision_h

10_rx-vision_h

11_rx-vision_h

12_rx-vision_h

13_rx-vision_h

Cmentariile sunt închise